Εκτός ελέγχου η φωτιά στον Έβρο - Μήνυμα του 112 για εκκένωση της Λευκίμμης

Εκκενώνεται ξανά η Κασσιτέρα Ροδόπης

Νέο μήνυμα του 112 εστάλη το μεσημέρι της Κυριακής στους κατοίκους της περιοχής Λευκίμμη στον Έβρο καθώς η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη για ένατη ημέρα. 

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Λευκίμμη απομακρυνθείτε προς Τυχερό. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Το 112 ήχησε και για τους κατοίκους της περιοχής Κασσιτερά Ροδόπης προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτήν και να κατευθυνθούν προς Σάπες.

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Κασσιτερά απομακρυνθείτε προς Σάπες. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών» αναφέρεται στο μήνυμα.

Φωτιά στον Έβρο: Βίντεο με τις τελευταίες στιγμές των μεταναστών

Στην Αλεξανδρούπολη ο Κικίλιας

Στα χαρακτηριστικά και την ιδιαιτερότητα της πυρκαγιάς στον Έβρο, τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν και την περαιτέρω ενίσχυσή τους εφόσον κρίνεται αναγκαίο αναφέρθηκε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός που βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη, μετέφερε την εικόνα από το πύρινο μέτωπο. «Πράγματι μιλάμε για μια πολύ μεγάλη περίμετρο στην οποία ενώθηκαν δύο πυρκαγιές, της Αλεξανδρούπολης και της Δαδιάς και στην οποία περίμετρο επιχειρούν οι δυνάμεις μας» δήλωσε μετά την πτήση που πραγματοποίησε με Super Puma πάνω από την πληγείσα περιοχή.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας διαβεβαίωσε πως στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον έλεγχο της πυρκαγιάς και στις επόμενες μέρες θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση με εναέριες και επίγειες δυνάμεις παρά το γεγονός όπως είπε ότι επιχειρεί ήδη στον Έβρο ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος, επίγειων και εναέριων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top