Φωτιά Αγία Παρασκευή Αχαρνών: Καμένα σπίτια και άνθρωποι σε απόγνωση  

Συγκλονιστικές εικόνες από το πέρασμα της φωτιάς στον οικισμό στο Μενίδι

Καμένα σπίτια, θλίψη και δάκρυα είναι η εικόνα που επικρατεί από το πρωί στην Αγία Παρασκευή στο Μενίδι, από το πέρασμα της φωτιάς. Η Κατερίνα Ρίστα μπήκε στα καμένα σπίτια και κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες.

Πύρινος εφιάλτης στην Πάρνηθα - Στον Εθνικό Δρυμό η φωτιά

Όπως σε σπίτι  που μέχρι πριν λίγο είχε ζωή αλλά τώρα επικρατεί «μαυρίλα». Μια  πανέμορφη κατοικία που την έχτιζαν επί 40 χρόνια με τον ιδιοκτήτη να δηλώνει στο Star:  «Όλο το βράδυ, η Πυροσβεστική δεν είχε φανεί πουθενά. Η φωτιά ερχόταν από πάνω, παίρναμε στο 199… τίποτα. Προσπαθούσαμε να τα σώσουμε αλλά θα καιγόμασταν και εμείς οι ίδιοι». 

Καμένο σπιτι στην Αγία Παρασκευή Αχαρνών

Καμένο σπιτι στην Αγία Παρασκευή Αχαρνών 

«Όταν έφτασε η φωτιά εδώ τότε ξεκίνησαν τα ελικόπτερα, αλλά ήταν ανεξέλεγκτη η κατάσταση, ήταν πλέον αργά» προσθέτει γυναίκα στην κάμερα του Star.    

Ένας ακόμη νεαρός δεν έφυγε λεπτό από το σπίτι, ενώ με τους κουβάδες ένας άλλος προσπάθησε να σβήσει μια  μικρή εστία σε καμένα αυτοκίνητα. Με κουβάδες προσπαθούσαν επίσης να σβήσουν εστίες φωτιάς και άλλοι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και πολίτες από γειτονικές περιοχές. 

Κάτοικοι με κουβάδες προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες  

Κάτοικοι με κουβάδες προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες 

Αγία Παρασκευή Μενιδίου: Παντού μαυρίλα, κάπνα και καταστροφή 

Λίγες ώρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά η οποία σάρωσε τον οικισμό της Αγίας Παρασκευής, στον οικισμό επικρατεί παντού μαυρίλα, κάπνα και καταστροφή. 

Στην ερώτηση αν έχει μείνει κάποιο μέρος που να είναι κατοικήσιμο, μια γυναίκα απαντά με ολοφάνερη την απόγνωση μέσα από τα χαλάσματα: «Δεν έχω πάει επάνω ακόμη, δεν ξέρω τίποτα. Ξέρω ότι έχασα το σπίτι μου».

Απόγνωση για το καμένο σπίτι

Απόγνωση για το καμένο σπίτι 

Μέσα σε όλα αυτά, συγκινητική ήταν η προσπάθεια αστυνομικών της Άμεσης Δράσης να απεγκλωβίσουν μια ηλικιωμένη γυναίκα στη Φυλή. 

Φωτιά Φυλή: H στιγμή που αστυνομικοί απομακρύνουν γιαγιά από το σπίτι της

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top