Φωτιά Έβρος: Δύο παιδάκια στις απανθρακωμένες σορούς των 18 μεταναστών

Νέο μήνυμα από το 112 για την εκκένωση τεσσάρων χωριών

Δύο παιδάκια ήταν ανάμεσα στις σορούς μεταναστών που βρέθηκαν απανθρακωμένες στην ευρύτερη περιοχή του Άβαντα στον Έβρο

Τραγωδία στον Έβρο: 18 άνθρωποι βρέθηκαν καμένοι στο δάσος της Δαδιάς

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Αλεξανδρούπολης, Παύλο Παυλίδη, ο οποίος εξέτασε μακροσκοπικά τις απανθρακωμένες ανθρώπινες σορούς στο σημείο όπου εντοπίστηκαν στο δάσος της Δαδιάς, «ήταν συνολικά 18 απανθρακωμένοι, όλοι τους άντρες, και δυο εξ αυτών ήταν παιδάκια».

«Βρέθηκαν όλοι σε ομάδες δυο-τριών ατόμων σε μια απόσταση 500 μέτρων, προφανώς ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν και κάποιοι εξ αυτών είχαν καεί μέσα σ ένα μαντρί. Όπως μου εξήγησαν οι αστυνομικοί που με συνόδευαν, η περιοχή αποτελεί πέρασμα παράτυπων μεταναστών, στη διαδρομή από τα σύνορα προς τα ενδότερα, μέσω του ορεινού όγκου της Ροδόπης» είπε ο κ. Παυλίδης στο ΑΠΕ.

Εικόνα από τη φωτιά στον Άβαντα Έβρου/ ΙΝΤΙΜΕ Κοτσιρέας Ηλίας

Εικόνα από τη φωτιά στον Άβαντα Έβρου/ ΙΝΤΙΜΕ Κοτσιρέας Ηλίας

Ο ιατροδικαστής Αλεξανδρούπολης εξήγησε ότι οι σοροί θα μεταφερθούν αύριο στο νοσοκομείο για νεκροψία-νεκροτομή. Φήμες περί εντοπισμού και άλλων 8 σορών, σε διαφορετικό σημείο δεν επιβεβαιώθηκαν από τον ιατροδικαστή.

Φωτιά Έβρος: Oι δυνάμεις που επιχειρούν σε Αλεξανδρούπολη και δάσος της Δαδιάς

Η μάχη που δίνεται στον Έβρο είναι μεγάλη για τέταρτη συνεχόμενη μέρα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική για την κατάσβεσή της επιχειρούν 241 πυροσβέστες με 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 70 οχήματα, ενώ επιχείρησαν περιοδικά 7 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα. 
Από τις πρωινές ώρες εκδόθηκαν μέσω 112 έξι προειδοποιητικά μηνύματα για την ενημέρωση και την ασφαλή απομάκρυνση των πολιτών.

Δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας καθώς και πλοιάρια του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος ενεργοποιήθηκαν για την απομάκρυνση πολιτών.

Φωτιά Έβρος: Νέο μήνυμα από το 112 για τους κατοίκους τεσσάρων χωριών

Λίγο μετά τις 22:30 το βράδυ της Τρίτης νέο μήνυμα του 112 ήχησε ξανά στον Έβρο για την απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Πέραμα, Ατάρνη, Πετρωτά και Μαρώνεια προς Κομοτηνή.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top