Ασπρόπυργος: Φωτιά με πολλαπλές εστίες - Mήνυμα του 112 για εκκενώσεις

Συναγερμός στην 112 πτέρυγα μάχης - Διακοπή κυκλοφορίας στον προαστιακό

Μεγάλος συναγερμός έχει σημανει στην Πυροσβεστική λόγω φωτιάς που εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές εστίες, στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροπύργου, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι.

 

Συναγερμός για φωτιά στον Ασπρόπυργο

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 27 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα και 2 ελικόπτερα.

Το 112 έχει κάλεσε τους κατοίκους των οικισμών Ποντίων και Βέρα σε εκκένωση προς την Ελευσίνα, αλλά και τους κατοίκους του οικισμού Λάκκα Κάτσαρη να απομακρυνθούν προς Ασπρόπυργο.

 

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση λόγω των τοξικών καπνών εστάλη 112 στους κατοίκους του Ασπροπύργου να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Ασπροπύργου, Μιχάλη Ψωμιάδη, έχουν καεί πέντε αποθήκες και δύο εργοστάσια.

Παράλληλα ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, Βασίλης Κόκκαλης μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως στην περιοχή υπάρχουν πολλά απορρίματα και εικάζεται πως η φωτιά ξεκίνησε από στρώματα και καλώδια. Όπως συμπλήρωσε, υπάρχει εστία φωτιάς περιμετρικά του στρατιωτικού αεροδρομίου Ελευσίνας (112 Πτέρυγα Μάχης), ωστόσο, σημείωσε πως «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος» για τη συγκεκριμένη εστία.

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Συναγερμός στην 112 πτέρυγα μάχης

Το μέτωπο από τη φωτιά του Ασπρόπυργου έχει πλησιάσει στην περίφραξη του στρατιωτικού αεροδρομίου της Ελευσίνας (112 πτέρυγα μάχης) από την πλευρά της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ,  η φωτιά πλησίασε στον βορειοδυτικό της τομέα, από την πλευρά του Θριάσειου. Εκεί έχει σπεύσει πυροσβεστικό κλιμάκιο, ενώ δίνεται μάχη και μέσα από το αεροδρόμιο και έξω ώστε να μην επεκταθεί η φωτιά.

Διακοπή κυκλοφορίας του Προαστιακού 

Διακοπή κυκλοφορίας του Προαστιακού στο τμήμα Κινέτα-Άνω Λιόσια, κατόπιν εντολής της Πυροσβεστικής, εξαιτίας πυρκαγιάς στην περιοχή του Ασπροπύργου. Η αμαξοστοιχία 1309 έχει ακινητοποιηθεί στο Σ.Σ Κινέτας. 

Τα δρομολόγια του Προαστιακού Κιάτο-Πειραιάς θα υποκατασταθούν από λεωφορεία στο τμήμα Άνω Λιόσια- Νέα Πέραμος, εξαιτίας της πυρκαγιάς στην περιοχή, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ασπρόπυργο

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Ασπροπύργου έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην έξοδο 4 της Αττικής Οδού, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ από τον κόμβο Θριασίου έως τη Ζωοδόχου Πηγής και στα δύο ρεύματα και σε Αγίας Σοφίας και λεωφόρο ΝΑΤΟ προς το βουνό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top