Ακρόπολη: Ζώνες επισκεψιμότητας μετά τις ουρές από τουρίστες

Πλαφόν έως 20.000 επισκέπτες την ημέρα

«Βουλιάζει» από τουρίστες η Αθήνα τον Αύγουστο, αν και οι περισσότεροι Έλληνες έχουν εγκαταλείψει το «κλεινόν άστυ». Οι ξένοι που συρρέουν στους αρχαιολογικούς χώρους είναι τόσοι πολλοί, που το υπουργείο Πολιτισμού έβαλε... πλαφόν στις επισκέψεις στην Ακρόπολη.

Μόνο την εβδομάδα που διανύουμε ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις σε διεθνείς πτήσεις. Γενικά κινείται σε υψηλά επίπεδα η κίνηση στην πρωτεύουσα. Όσο άδεια είναι από τους συμπολίτες μας, οι δρόμοι άδειοι,  τόσο οι τουρίστες απολαμβάνουν τις ομορφιές της πόλης. Πολλές φορές όμως ξεπερνάμε τα όρια, όπως στην Ακρόπολη. 

Το πρωί της Τετάρτης, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολλης η ουρά ξεκινούσε από χαμηλά στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου μέχρι τα εκδοτήρια, στον καυτό ήλιο. Ποια είναι η λύση; Ζώνες επισκεψιμότητας. 

Ζώνες επισκεψιμότητας στην Ακρόπολη

Όπως ανέφερε η αρμόδια υπουργός Λίνα Μενδώνη, η Ακρόπολη δεν μπορεί να δέχεται περισσότερους από 20.000 επισκέπτες την ημέρα. Θα κατανεμηθεί σε ωριαίες ζώνες, από τις 08:00 μέχρι τις 20:00 και θα αφορά σε όλους τους επισκέπτες, είτε είναι μεμονωμένοι, είτε ομάδες. 

Τώρα οι περισσότεροι τουρίστες θέλουν να ανέβουν στην Ακρόπολη από τι 8 -12. Υπολογίζεται για 2.000 επισκέπτες την ώρα. Αυτό θα έχει όφελος και για τους επισκέπτες, την προστασία του αρχαιολογικού χώρου, αλλά και την καλύτερη λειτουργία των υπαλλήλων της Ακρόπολης.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top