Νέα Φιλαδέλφεια: «Ήρθαν 3 - 4 μέρες να δουν την Αθήνα και τον αγώνα»

Προκαλεί ο δικηγόρος 4 κατηγορουμένων - Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Πέντε είναι οι βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη - ΕΡΤ

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί ξεκίνησαν οι μεταγωγές των συλληφθέντων από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου στις 12:00 θα ξεκινήσει η διαδικασία της απολογίας των πρώτων κατηγορούμενων για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ

Νέα Φιλαδέλφεια: Πέντε οι βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία του Μιχάλη

Σήμερα θα απολογηθούν οι τρεις πρώτες ομάδες κατηγορουμένων, οι οποίοι θα καταθέσουν ανά ομάδες των 10 – 12 ατόμων σε κάθε έναν από τους τρεις ανακριτές που έχουν αναλάβει την υπόθεση. 

Οι συλληφθέντες χαρακτηρίζονται από την αστυνομία ως σκληροί χούλιγκαν που τηρούν ομερτά - Eurokinissi

Οι συλληφθέντες χαρακτηρίζονται από την αστυνομία ως σκληροί χούλιγκαν που τηρούν ομερτά - Eurokinissi

Οι απολογίες θα συνεχιστούν έως την Κυριακή. 

Τα κακουργήματα που αντιμετωπίζουν είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατηγορία μη προσωποποιημένη καθώς εκκρεμούν τα στοιχεία από εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών.

Νέα Φιλαδέλφεια: «Ντράπηκα να την κοιτάξω»

Κατηγορούνται επίσης για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη τετελεσμένη και σε απόπειρα, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βιαιοπραγία και πριν την εκδήλωση αθλητικής δραστηριότητας (με βάση τον αθλητικό νόμο), παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και κατοχή φωτοβολίδων.

Οι απολογίες των συλληφθέντων για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια θα ολοκληρωθούν την Κυριακή - Eurokinissi

Οι απολογίες των συλληφθέντων για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια θα ολοκληρωθούν την Κυριακή - Eurokinissi

Νουλέζας: «Ήρθαν τρεις – τέσσερις μέρες να δουν την Αθήνα και τον αγώνα»

Εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του δικηγόρου Βασίλη Νουλέζα, ο οποίος εκπροσωπεί τέσσερις από τους Κροάτες που συνελήφθησαν για τα επεισόδια και τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Όπως είπε, οι πελάτες του δεν έχουν καμία ανάμειξη στα επεισόδια και έφτασαν στην Αθήνα με αεροπλάνο, χωρίς να είναι μέλη του κομβόι που διέσχισε τη χώρα από το Ζάγκρεμπ μέχρι την Αθήνα, για να σκορπίσει τον θάνατο. 

«Ήρθαν 3-4 μέρες να δούνε την Αθήνα, την Αττική, να δούνε την αναμέτρηση και να φύγουν, δεν απαγορεύεται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος. 

«Ο δράστης της στυγερής δολοφονίας μπορεί να είναι Κροάτης, Αλβανός ή Έλληνας. Κανείς δε δικαιούται να προκρίνει και να προεξοφλεί την ενοχή κανενός ανθρώπου. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Οφείλουμε πολιτισμό, σύνεση, μετριοφροσύνη, ψυχραιμία και εγκράτεια», συνέχισε και κατέληξε: 

«Μη δυναμιτίζουμε το κλίμα, μη χειροτερεύουμε τις σχέσεις του ελληνικού λαού με τους Κροάτες, οι οποίοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους, πιστεύω, είναι δημοκρατικοί, φιλειρηνικοί και καταδικάζουνε, όπως κι εγώ και όλοι μας, απερίφραστα, την βία στον αθλητισμό. Να έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, να την αφήσουμε να νηφάλια να επιτελέσει το καθήκον της, το έργο της».

Νέα Φιλαδέλφεια: Σκληρή στάση από τους κατηγορούμενους

Μέχρι σήμερα οι συλληφθέντες τηρούν σιγή ιχθύος και εκτιμάται πως η συντριπτική πλειονότητα αυτών θα τηρήσει την ίδια στάση και κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας. 

Νέα Φιλαδέλφεια: Έλληνες Έδωσαν Τα Στυλιάρα Στους Κροάτες

Οι περισσότεροι είναι σεσημασμένοι και έχουν βρεθεί αρκετές φορές ενώπιον των αρχών για τη βίαιη δράση τους.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που διενήργησαν την προανάκρισης υπογράμμισαν πως πρόκειται για σκληρούς χούλιγκαν, «μαθημένους» σε αυτές τις διαδικασίες, και αρνούνται οποιαδήποτε συνεργασία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις φέρονται να περιμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, ώστε να διαπιστώσουν εάν και ποιος θα ταυτοποιηθεί για τη δολοφονία του 29χρονου.

Από τους συλληφθέντες, πέντε θεωρούνται οι βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία του Μιχάλη - Eurokinissi

Από τους συλληφθέντες, πέντε θεωρούνται οι βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία του Μιχάλη - Eurokinissi

Νέα Φιλαδέλφεια: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας έξω από τα δικαστήρια

Τα μέτρα και σήμερα στα δικαστήρια είναι δρακόντεια. Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται εντός των δικαστηρίων ενώ οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια με δύο μπλε κλούβες της αστυνομίας.

Νέα Φιλαδέλφεια: Τα μηνύματα που «καίνε» οπαδό του Παναθηναϊκού

Για την υπόθεση έχει οριστεί η 25η τακτική ανακρίτρια ενώ μετά από αίτημα του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου του κ. Χριστόφορου Λινού το οποίο εγκρίθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών κ. Γκανέ ορίστηκαν και δύο επίκουροι, ο 14ος και η 20η.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top