Ρόδος: Συγκινεί η ζωγραφιά κοριτσιού στους Σλοβάκους πυροσβέστες

«Σας ευχαριστώ που βάλατε τα δυνατά σας στις φωτιές»

Η Κύπρος θα αναλάβει την αναδάσωση της Ρόδου

Μια συγκινητική κίνηση έκανε ένα μικρό κορίτσι από τη Ρόδο, το οποίο χάρισε στους Σλοβάκους πυροσβέστες μια ζωγραφιά για να τους ευχαριστήσει που επιχείρησαν στη φωτιά στο νησί. 

Φωτιά στη Ρόδο: Η Κύπρος αναλαμβάνει την αναδάσωση του νησιού

Το κοριτσάκι μαζί με τη μητέρα του πλησίασε τον αναπληρωτή επικεφαλής της αποστολής, Jozef Húšek την ώρα που εφοδίαζαν ένα πυροσβεστικό όχημα με νερό και του προσέφερε τη ζωγραφιά εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της για τη συνδρομή τους στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών που έπληξαν τη Ρόδο.

«Σας ευχαριστώ που βάλατε τα δυνατά σας στις φωτιές», έγραφε η ζωγραφιά. 

«Το δώρο αυτό θα κρεμαστεί στον τοίχο του πυροσβεστικού μας σταθμού και θα μας θυμίζει πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση για τους κατοίκους της Ρόδου. Είμαστε χαρούμενοι που βοηθάμε τους Έλληνες πυροσβέστες και τον ελληνικό λαό μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε πυροσβέστη για την καλή δουλειά και συνεργασία και να ευχηθώ να παραμείνουν ασφαλείς και να προσέχουν», είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο επικεφαλής της αποστολής. 

Φωτιά Ρόδος: Ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις - Δεν κινδυνεύουν οικισμοί

Από τις 21 έως τις 28 Ιουλίου 31 Σλοβάκοι πυροσβέστες μαζί με 15 οχήματα βρέθηκαν στη Ρόδο μετά από αίτημα της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για εναέρια συνδρομή αλλά και για την αποστολή πεζοπόρων τμημάτων και πυροσβεστικών οχημάτων ώστε να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών που έπλητταν τη χώρα.

Οι Σλοβάκοι πυροσβέστες δεν είναι η πρώτη φορά που συνδράμουν την Ελλάδα καθώς είχαν συμμετάσχει στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην Βόρεια Εύβοια το 2021.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top