Πλήττει την Κέρκυρα η κακοκαιρία - Απεγκλωβίστηκαν τουρίστες από παραλία

Έντονες χαλαζοπτώσεις στην Κασσιόπη

Η επέλαση της κακοκαιρίας «Petar» ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κέρκυρα, με καταιγίδες και βοριάδες να πλήττουν το νησί.

Μάλιστα, χρειάστηκε να κινητοποιηθούν η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Λιμενικό Σώμα έπειτα από κλήση ομάδας 10 τουριστών, οι οποίοι εν μέσω καταιγίδας είχαν εγκλωβιστεί στην παραλία Πόρτο Τιμόνι.

Κακοκαιρία στην Κέρκυρα / Eurokinissi

Τελικά, οι τουρίστες απεγκλωβίστηκαν με σκάφος ιδιώτη, το οποίο κατάφερε να τους προσεγγίσει, τους παρέλαβε και αυτήν την ώρα μεταφέρονται στην παραλία Άγιος Γεώργιος Πάγων.

Σύμφωνα με το corfutvnews.gr, στο Σιδάρι οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει ενώ χρειάζεται μεγαλη προσοχή στους οδηγούς, ενώ έντονες χαλαζοπτώσεις σημειώθηκαν στην περιοχή της Κασσιόπης, όπου δεν υπάρχει ρεύμα.

Πάτρα: Ανήλικες παρασύρθηκαν στα βαθιά με το στρώμα τους

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Πάτρα, όταν δύο ανήλικα κορίτσια παρασύρθηκαν στα βαθιά με το φουσκωτό στρώμα τους από τα κύματα σε παραλία στο Ρίο. 

Τα κορίτσια ηλικίας 16 και 17 ετών, τρόμαξαν και άρχισαν να καλούν σε βοήθεια. Άμεσα κινητοποιήθηκε ιδιώτης με φουσκωτό που τις περισυνέλεξε και τις γύρισε πίσω στην ακτή. 

Τραγικός θάνατος 14χρονου: Πνίγηκε σε παραλία της Ξάνθης

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, οι νεαρές κοπέλες είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο δε θα ξεχάσουν την περιπέτεια που έζησαν. 

Πάτρα: Μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έλαβαν στα κινητά τηλέφωνά τους κάτοικοι της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Μήνυμα 112 για την κακοκαιρία «Petar» - Αυτές οι περιοχές θα επηρεαστούν

Σύμφωνα με το προειδοποιητικό μήνυμα από την Πολιτική Προστασία, από τις επόμενες ώρες έως και αργά το βράδυ, προβλέπονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, όπως, ισχυρές καταιγίδες.

Κακοκαιρία στην Κέρκυρα / Eurokinissi

Με το συγκεκριμένο μήνυμα, η Πολιτική Προστασία  καλεί τους κατοίκους να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους, κατά την διάρκεια των φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. 

Στο «κόκκινο» Ήπειρος, Ιόνιο και Αιτωλοακαρνανία

Μήνυμα μέσω του «112» εστάλη στους κατοίκους του Ιονίου, της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) τις επόμενες ώρες στην περιοχή τους. 

Κακοκαιρία στην Κέρκυρα / Eurokinissi

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) τις επόμενες ώρες έως αργά το βράδυ σε Ιόνιο , Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία . Περιορίστε τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών». 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top