«Αθάνατοι», φώναζαν - Θρήνος στα Χανιά για τους πιλότους του Canadair

Χωρίς μουσική η παραδοσιακή Στράτα σε ένδειξη πένθους

Bιντεο για την πτώση του Canadair από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (25/7/2023)

Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά την τραγωδία από τη συντριβή του Canadair CL-215 κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς στην Κάρυστο, που στοίχισε τη ζωή στους δύο πιλότους του αεροσκάφους. 

Το μοιραίο Canadair επιχειρούσε σε χαμηλό ύψος με αποτέλεσμα μετά τη συντριβή του να ακολουθήσει έκρηξη και να μην υπάρχει κανένα περιθώριο ζωής για τους δύο πιλότους

Το μοιραίο Canadair επιχειρούσε σε χαμηλό ύψος με αποτέλεσμα μετά τη συντριβή του να ακολουθήσει έκρηξη και να μην υπάρχει κανένα περιθώριο ζωής για τους δύο πιλότους - Eurokinissi

Νεκροί είναι ο 34χρονος σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο 27χρονος συγκυβερνήτης, ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης, οι οποίοι με αυταπάρνηση επιχειρούσαν στο επικίνδυνο μέτωπο της φωτιάς στην Εύβοια κι έπεσα την ώρα του καθήκοντος.

Ο 27χρονος ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης

Ο 27χρονος ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης - Eurokinissi
 

Canadair: Θρήνος για τους πιλότους - Έγκυος η σύζυγος του κυβερνήτη

Βουβή η Στράτα στα Χανιά - Φώναξαν «αθάνατοι» για τους αδικοχαμένους πιλότους

Χωρίς χορό, χωρίς μουσική και τραγούδια πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης η Παραδοσιακή Στράτα στα Χανιά προς ένδειξη πένθους για τους αδικοχαμένους πιλότους.

στρατα χανια πιλότοι canadair

στρατα χανια πιλότοι canadair

Οι συμμετέχοντες στην Στράτα, οι σύλλογοι «Αροδαμός», «Το Μετερίζι», «Το Αντάμωμα» και ο φοιτητικός οργανισμός «Best Chania» του Πολυτεχνείου Κρήτης αλλά και πλήθος πολιτών κατέληξαν στην πλατεία της Μητρόπολης και όλοι μαζί αναφώνησαν «Αθάνατοι» για τους δύο νέους πιλότους που έχασαν τη ζωή τους χθες.

Τι είναι η παραδοσιακή Στράτα

Πρόκειται για την αναβίωση της «Παραδοσιακής Στράτας», ενός παραδοσιακού μουσικοχορευτικού δρώμενου. Φέτος, που διοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων για δεύτερη συνεχή χρονιά, στα σοκάκια της παλιάς πόλης και του Ενετικού λιμανιού των Χανίων.

Η «Παραδοσιακή Στράτα»  πλαισιώνεται και φέτος από ομάδες από παραδοσιακούς συλλόγους της Κρήτης, με τη συνοδεία μουσικών παραδοσιακών οργάνων και καλλιτεχνών, που περιδιαβαίνουν για ακόμα μια χρονιά το παραλιακό τμήμα του Ενετικού λιμανιού. Το δρώμενο έχει ξεκινήσει από την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 στις 20:00 και επιλαμβάνεται για όλες τις Τρίτες του καλοκαιριού, αναβιώνοντας με μουσική και τραγούδι το παραδοσιακό έθιμο.

Αυτή την Τρίτη όμως, τη «μαύρη» Τρίτη της 25ης Ιουλίου 2023, η παραδοσιακή Στράτα δεν είχε μουσική και χορό. Η Ελλάδα θρηνεί τα απώλεια των δύο πιλότων του Canadair που το μεσημέρι της Τρίτης συνετρίβη στην Κάρυστο ενώ επιχειρούσε στην κατάσβεση της φωτιάς που καίει για τρίτη ημέρα στην περιοχή της Εύβοιας.

Δείτε το βίντεο του zarpanews:


Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, Σμηναγός (Ι) Χρήστος Μουλάς καταγόταν από τα Χανιά και συγκεκριμένα από το Γαβαλοχώρι του Δήμου Αποκορώνου.  Η Στράτα έμεινε βουβή την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023.

Ο 34χρονος κυβερνήτης του Canadair που συνετρίβη στην Κάρυστο, Χρήστος Μουλάς

Ο 34χρονος κυβερνήτης του Canadair που συνετρίβη στην Κάρυστο, Χρήστος Μουλάς - Eurokinissi
 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top