Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της συντριβής του Canadair στην Κάρυστο

Προσέκρουσε με το δεξί φτερό σε δέντρο - Έρευνα για τους δύο χειριστές

Σοκάρει η στιγμή της πτώσης του Canadair σε χαράδρα κοντά στην περιοχή του Πλατανιστού στην Κάρυστο. Το σημείο προσεγγίζει ένα πυροσβεστικό όχημα και δύο ασθενοφόρα, ενώ όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, η φωτιά από την έκρηξη έχει σβήσει. Η τύχη του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη ηλικίας 34 και 27 ετών μέχρι στιγμής αγνοείται. 

Έπεσε Canadair στην Κάρυστο - Επιχειρούσε στη φωτιά

Στο βίντεο φαίνεται το Canadair τύπου CL-215 να πλησιάζει πολύ χαμηλά για να σβήσει τη φωτιά. Στη φάση της άφεσης του νερού προσέκρουσε με το δεξί φτερό σε δέντρο, αποκόπηκε ο δεξιός πλωτήρας, γεγονός που αύξησε τη δεξιά κλίση του αεροσκάφους και προσέκρουσε στο έδαφος. Το αεροσκάφος καρφώθηκε σε ρέμα και ανεφλέγη.

Μιλώντας στο Star, αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε τη στιγμή της πτώσης του Canadair. «Υπήρχε μια μικρή εστία και πήγαν δύο Canadair για να τη σβήσουν. Πέρασε το πρώτο αλλά το δεύτερο πήγε κάθετα στο έδαφος  και μου έκανε εντύπωση. Μετά από λίγο άκουσα την έκρηξη». 

Όσα είπε στο δελτίο του Star ο αυτόπτης μάρτυρας

Πτώση Canadair: «Το είδα που είχε πέσει και είχε λιώσει»

Κάτοικος της περιοχής μίλησε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη φωνή της να «σπάει» καθώς περιέγραφε τη στιγμή της πτώσης. Όπως λέει χαρακτηριστικά, είδε καπνό και φλόγες και πλησίασε μαζί με άλλους συντοπίτες της να δουν τι συμβαίνει. 

«Είδα καπνό να πετιέται δυνατά» είπε. «Πλησίασα λίγα μέτρα ακόμα και είδα το Canadair να έχει πέσει και να έχει λιώσει». 

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας 

«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού».

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top