Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στα μέτωπα της Μάνδρας

Εντολή εκκένωσης σε οικισμούς

Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις στα μέτωπα στη φωτιά στη Δυτική Αττική. Στην  περιοχή ανάμεσα σε Μέγαρα και Μάνδρα κινδυνεύουν να καούν σπίτια ενώ το 112 ήχησε και πάλι αυτή την φορά για να εκκενωθούν οικισμοί.

Μεγάλη αναζωπύρωση μεταξύ Μάνδρας και Μεγάρων - Εντολή εκκένωσης οικισμών

Στην Οινόη βρέθηκε με την κάμερα του Star η Κατερίνα Ρίστα καταγράφοντας όλες τις εξελίξεις από το πύρινο μέτωπο. Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, ενώ στον οικισμό υπάρχουν κάτοικοι που δεν έχουν εγκαταλείψει την περιοχή. Άλλοι, ωστόσο, πήραν τις οικογένειές τους και απομακρύνθηκαν με τα οχήματά τους.

Αν και νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα προς τους κατοίκους τεσσάρων οικισμών - και συγκεκριμένα σε Αγία Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι - να κινηθούν προς την Οινόη, στη συνέχεια τέθηκε σε συναγερμό και η Οινόη με τους κατοίκους να λαμβάνουν μήνυμα στα κινητά τους να κατευθυνθούν προς τις Ερυθρές.

Άρχισε να «πνίγεται» η Αθήνα από τη ζέστη και τους καπνούς των πυρκαγιών 

Σε εξέλιξη βρίσκεται και το μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή Αγια Σωτήρα. Όπως μετέδωσε ο Αλέξανδρος Γύγος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι στιγμές είναι δραματικές και οι καπνοί έχουν πνίξει την περιοχή.

Μάλιστα οι πυροσβέστες έκαναν έκκληση κάποια στιγμή για νερό στα οχήματά τους αφού τελείωνε. Για περίπου 10 λεπτά είχαν «παροπλιστεί» και δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν. Ωστόσο στο σημείο έφθασαν και ιδιώτες με δικά τους οχήματα, αναπληρώνοντας το νερό των πυροσβεστικών οχημάτων.

Στον εισαγγελέα ο εμπρηστής για τη φωτιά στη Μεσσηνία 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Βότσκαρη από τη Μάνδρα, αγωνιώδεις είναι οι προσπάθειες επίγειων και εναέριων δυνάμεων προκειμένου να περιορίσουν τα μέτωπα της φωτιάς, ενώ οι φλόγες πλησίαζαν κάποια στιγμή και υπόγειες δεξαμενές αερίου.

Παράλληλα στήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας, με πυροσβέστες και αστυνομικούς να καταφέρνουν να τους απομακρύνουν από την περιοχή.

Κόλαση φωτιάς από τις αναζωπυρώσεις στη Δυτική Αττική / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Πυροσβεστική: Συναγερμός και την Παρασκευή για ακραίες συνθήκες - Τρεις συλλήψεις στην Κρήτη

Στο μεταξύ σε έκτακτη ενημέρωση για τις φωτιές, που πραγματοποίησε το βράδυ ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι, τονίστηκε ότι και την Παρασκευή (21/7) οι συνθήκες που θα επικρατήσουν, θα είναι ακραίες.

Για τον λόγο αυτό θα πρέπει οι πολίτες να είναι προσεκτικοί, αφού όπως είπε ο κ. Αρτοποιός, οι περισσότερες πυρκαγιές προκαλούνται δυστυχώς από αμέλεια.

Ο ίδιος ανέφερε ότι σήμερα πραγματοποιήθηκαν στην Κρήτη τρεις συλλήψεις ανδρών οι οποίοι εκτελούσαν θερμές εργασίες από τις οποίες προκλήθηκαν πυρκαγιές στις περιοχές Μικρά Ανώγεια Ρεθύμνου, Βαγιονιά Γόρτυνας Ηρακλείου και Σητεία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top