Συνελήφθη ξανά ο προπονητής που είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια

Θα συνεχιστεί η κράτησή του

Η συνέντευξη του προπονητή στην Κρήτη / Βίντεο από την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα 25/4/23

Έπειτα από παραγγελία της εισαγγελίας Ναυπλίου, συνελήφθη σήμερα το πρωί στη Νέα Ιωνία, ο προπονητής από την Κρήτη, που είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης. 

Αποκλειστικά ο προπονητής που καταδικάστηκε σε 401 χρόνια φυλάκισης

Ο 59χρονος προπονητής αποφυλακίστηκε στα 12,5 χρόνια, παρόλο που είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια κάθειρξη το 2011, για ασέλγεια σε βάρος 36 ανήλικων παιδιών στην Κρήτη.

Γιατί αποφυλακίστηκε ο προπονητής ενώ είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια

Η είδηση της αποφυλάκισής του είχε προκαλέσει αντιδράσεις από τις οικογένειες των θυμάτων αλλά και την κοινή γνώμη.

Ο Κρητικός προπονητής είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος 36 παιδιών, ενώ την ίδια ποινή του επέβαλε και το Εφετείο. Στα τέλη Απριλίου του 2020 είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές των Γρεβενών, που τότε εξέτιε την ποινή του, όμως λίγες ημέρες αργότερα είχε συλληφθεί για παραβίαση των όρων της αποφυλάκισης και οδηγήθηκε ξανά στις φυλακές. 

Τότε, είχε δηλώσει ως τόπο διαμονής περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ κατά πληροφορίες, μετά την εκ νέου φυλάκισή του, παρέμεινε για κάποιο διάστημα στο σωφρονιστικό κατάστημα των Γρεβενών και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Τρίπολη.

Όσον αφορά στα χρόνια κάθειρξής του, τα 401 χρόνια φυλάκισης, με τη συγχώνευση έγιναν 220. Αυτά αντιστοιχούν σε 25 πραγματικά χρόνια έκτισης ποινής, τα οποία μειώθηκαν στα 20 με τον νέο ποινικό κώδικα και τελικά αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει 13 χρόνια ποινής. 

Ο ίδιος, κατά την πρώτη του συνέντευξη μετά την αναίρεση του Αρείου Πάγου στο βούλευμα για την αποφυλάκισή του, είχε πει στον Στρατή Λημνιό και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ότι:  «Το "κοινό περί δικαίου αίσθημα" απαιτεί την επιστροφή μου στη φυλακή, έστω και αν έχω και πάλι εφαρμόσει στο ακέραιο όσα μου έχουν οριστεί».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top