Καιρός: Το καλοκαίρι «αγνοείται» - Βροχές και τον Ιούλιο!

H εκτίμηση Μαρουσάκη - Πότε αναμένεται το πρώτο κύμα ζέστης

Ασταθής είναι ο καιρός ενώ βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Ιουνίου, με το καλοκαίρι φέτος… να «αγνοείται». 

Καιρός: Πότε θα έρθει το καλοκαίρι - Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά

Σύμφωνα με την εκτίμηση πάντως, του Κλέαρχου Μαρουσάκη στο ΟΡΕΝ, και ο υπόλοιπος Ιούνιος θα κυλήσει με καιρική αστάθεια και σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, υπάρχει περίπτωση να έχουμε βροχές και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου!

«Κάθε απόγευμα πολλές περιοχές της χώρας μας ταλαιπωρούνται από έντονα καιρικά φαινόμενα. Ο καιρός μας ξεγελάει το πρωί και καταλήγει το απόγευμα να έχει ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κρατούν περίπου 20 με 40 λεπτά» είπε ο μετεωρολόγος. 

Καιρός: Πότε αναμένεται το πρώτο κύμα ζέστης

Το κύμα κακοκαιρίας αρχίζει και αναπτύσσεται στα κεντρικά και νότια τμήματα της Ιταλίας. Αυτό το βαρομετρικό χαμηλό, όχι συνηθισμένο για την εποχή, κινείται προς τα ανατολικά, δηλαδή και προς τη χώρα μας. Αυτό το βαρομετρικό το συναντάμε κυρίως το φθινόπωρο, Οκτώβριο – Νοέμβριο. Έτσι, αναμένονται βροχές και καταιγίδες από αύριο Πέμπτη και κυρίως την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν ακόμη και παραθαλάσσιες περιοχές. Ειδικά για την κεντρική και βόρεια Ελλάδα θα είναι αρκετά φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού.

Μετά όμως, το μεθεπόμενο «Σαββατοκύριακο ανεβαίνει η θερμοκρασία και την άλλη εβδομάδα θα δούμε κατά πάσα πιθανότητα το πρώτο ισχυρό κύμα ζέστης με 35άρια και 37άρια», είπε χαρακτηριστικά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top