Πανελλήνιες 2023: Tα θέματα σε Ιστορία, Οικονομικά και Φυσική

Ιστορία και Φυσική για καλά διαβασμένους - Χωρίς δυσκολίες τα Οικονομικά

Πανελλήνιες 2023: Χρήσιμες συμβουλές στους μαθητές για την ώρα της εξέτασης / Όλα όσα είπε η Έφη Ριζά, φιλόλογος και διευθύντρια του φροντιστηριακού οργανισμού Σπουδή στο star.gr

Τελευταίο μάθημα σήμερα για τους υποψήφιους στις πανελλαδικές εξετάσεις για τα ΓΕΛ. Τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι η  Ιστορία, τα Οικονομικά και τη Φυσική, ενώ σημειώνεται πως από 17 έως 29 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα.  

Πανελλήνιες: Το ιδανικό πρωινό πριν την εξέταση & η αλήθεια για τη σοκολάτα

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάζονται στην Ιστορία, οι υποψήφιοι των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής εξετάζονται στα Οικονομικά και οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού των Σπουδών Υγείας στη Φυσική.

Το star.gr σε συνεργασία με τον Φροντιστηριακό Όμιλο Σπουδή σας παρουσιάζουν τα θέματα που «έπεσαν» σήμερα στα τρία μαθήματα

Πανελλήνιες 2023: Tα θέματα της Ιστορίας

Σύμφωνα με τον Φιλολογικό κλάδο του Φροντιστηριακού Οργανισμού «Σπουδή», τα σημερινά θέματα στην Ιστορία κάλυπταν όλο το εύρος της εξεταστέας ύλης και απαιτούσαν καλή γνώση της ύλης του σχολικού βιβλίου αλλά και κριτική σκέψη από τους Υποψηφίους και στις δύο ομάδες.

Δείτε τα θέματα της Ιστορίας

Στην πρώτη ομάδα οι ερωτήσεις είχαν διατυπωθεί με σαφήνεια, ακολουθώντας την κλασική μορφή διατύπωσης ωστόσο προϋπέθεταν πλήρη αφομοίωση της διδαχθείσας ύλης.

Στη δεύτερη ομάδα, στα θέματα Γ1 και Δ1, που αφορούν στον σχολιασμό πηγών, δόθηκαν κατανοητά κείμενα που όμως για την ουσιαστική επεξεργασία και τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων απαντήσεων απαιτούσαν την καλή προετοιμασία και τη συνθετική ικανότητα των Υποψηφίων.

 

Ένας καλά προετοιμασμένος Υποψήφιος μπορούσε να γράψει άριστα.

Πανελλήνιες 2023: Tα θέματα των Οικονομικών

Τα σημερινά θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων στο μάθημα της Οικονομίας είναι αναμενόμενα, ενταγμένα απολύτως στο πνεύμα των Πανελλαδικών εξετάσεων, χωρίς δυσκολίες, σύμφωνα με τον κλάδο των Οικονομολόγων του Φροντιστηριακού Οργανισμού «Σπουδή».

Δείτε τα θέματα των Οικονομικών

Ένας καλά προετοιμασμένος Υποψήφιος θα μπορούσε να αριστεύσει με άνεση.

Πανελλήνιες 2023: Tα θέματα της Φυσικής

Σύμφωνα με τον κλάδο Φυσικών του Φροντιστηριακού Οργανισμού «Σπουδή», τα σημερινά θέματα στο μάθημα της Φυσικής ήταν σε γενικές γραμμές παρόμοιας δυσκολίας με τα περυσινά.

Δείτε τα θέματα της Φυσικής

Τα θέματα Α και Β ήταν σχετικά απλά, το θέμα Γ είχε περισσότερες απαιτήσεις με αναφορές ωστόσο σε αντίστοιχες ασκήσεις του σχολικού βιβλίου, ενώ το θέμα Δ, όπως συνηθίζεται, ήταν αυξημένης δυσκολίας, προϋπέθετε κριτική σκέψη και απευθυνόταν σε πολύ καλά προετοιμασμένους Υποψηφίους.

Με αυτά τα μαθήματα πέφτει αυλαία στις φετινές εξετάσεις για τους υπόψηφιους των ΓΕΛ. 

Πανελλήνιες 2023: To πρόγραμμα εξέτασης για τα ειδικά μαθήματα

Οι εξετάσεις των Eιδικών Μαθημάτων για τους υποψηφίους Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), θα διενεργηθούν από 17 μέχρι και 29 Ιουνίου με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων που έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας. 

  • Σάββατο, 17/6/2023 Αγγλικά 10.00 πμ
  • Δευτέρα, 19/6/2023 Γερμανικά 8.30 πμ
  • Τρίτη, 20/6/2023 Ελεύθερο Σχέδιο 8.30 πμ
  • Τετάρτη, 21/6/2023 Γραμμικό Σχέδιο 8.30 πμ
  • Πέμπτη, 22/6/2023 Αρμονία 8.30 πμ
  • Παρασκευή, 23/6/2023 Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων 16.30 πμ
  • Σάββατο, 24/6/2023 Μουσική Αντίληψη και Γνώση 12.30 πμ
  • Δευτέρα, 26/6/2023 Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία 8.30 πμ
  • Τρίτη, 27/6/2023 Γαλλικά 8.30 πμ
  • Τετάρτη, 28/6/2023 Ισπανικά 8.30 πμ
  • Πέμπτη, 29/6/2023 Ιταλικά 8.30 πμ.

Επισημαίνεται ότι υποψήφιοι που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να εξεταστούν σε ένα ή  περισσότερα ειδικά μαθήματα θα πρέπει να ενημερωθούν για το εξεταστικό κέντρο, στο οποίο θα πρέπει να μεταβούν για να εξεταστούν. 

Δείτε εδώ αναλυτικά τη λίστα με τα εξεταστικά κέντρα 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top