«Ξεσπά» ο καρδιοχειρουργός που τον κατηγορούν για τους θανάτους 15 παιδιών

«Με εκδικούνται, τους χαλάω την πιάτσα»

Τι είπε στο Star ο καρδιοχειρουργός που τον κατηγορούν για τους θανάτους 15 παιδιών

Για τις καταγγελίες που τον θέλουν να ευθύνεται για τους θανάτους 15 παιδιών μίλησε για πρώτη φορά ο γνωστός καρδιοχειρουργός. Όπως είπε, δεν υπάρχει καμία επίσημη καταγγελία, ενώ έκανε λόγο για «εκδίκηση» από συνάδελφό του επειδή τους «χάλασε την πιάτσα».

Θρίλερ με τους θανάτους 15 παιδιών σε δύο νοσοκομεία

Μια περίεργη υπόθεση που ξεκινά δύο χρόνια πριν, ερευνούν αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές. Αφορά σε θανάτους 15 παιδιών που πέθαναν, σύμφωνα με καταγγελία που έγινε σε συλλόγους παιδιών με καρδιοπάθειες από γνωστό παιδοκαρδιοχειρουργό, ο οποίος μάλιστα χειρουργούσε αφιλοκερδώς. Ο ίδιος, μιλώντας στο Star, αρνείται τις κατηγορίες και κάνει λόγο για «εκδίκηση». 

«Εκτιμώ ότι ουσιαστικά με διαβάλλουν κάποιοι συνάδελφοί μου, διότι τα αποτελέσματά μου, ειδικά σε δύσκολα χειρουργεία, είναι πάρα πολύ καλά. Χειρουργώ παλιά χειρουργεία άλλων για να αποκαταστήσω βλάβες που παρέμειναν. Επιπλέον, ακόμα και σε άπορα παιδιά, επειδή μέσω του Ιδρύματός μου μπορώ να χρηματοδοτήσω τις επεμβάσεις τους, αυτό δεν είναι αρεστό στη μέχρι σήμερα ζοφερή πραγματικότητα της Ελλάδας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία επίσημη καταγγελία, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος: «Σε απάντηση των όσων μου προσάπτουν σχετικά με την καταγγελία, να σας πω ότι η Αρχή Διαφάνειας έχει τα δεδομένα των χειρουργείων που εκτέλεσα εδώ και 1,5 χρόνο. Αν είχε κάτι μεμπτό σε βάρος μου προφανώς και θα είχε προχωρήσει είτε σε κάποια νομική ενέργεια ή τουλάχιστον θα με είχε καλέσει σε απολογία».

Οι καταγγελίες για θανάτους παιδιών και οι γονείς «φαντάσματα»

Οι σύλλογοι παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έλαβαν τον Απρίλιο του 2023 μια επιστολή από γονείς και οικογένειες παιδιών που «έχασαν», όπως έγραφαν, τα παιδιά του από τον «ψεύτικο Μεσία» και διευκρίνιζαν ότι από τα 70 παιδιά που χειρουργήθηκαν τότε, πέθανε το 20%.

Οι σύλλογοι ενημέρωσαν το υπουργείο Υγείας, την αστυνομία και την εισαγγελία για την λόγω επιστολή, όμως οι αρχές έπεσαν σε σκοπέλους, αφού οι καταγγελίες των 15 γονιών που φέρονται να έχασαν τα παιδιά τους ήταν ανώνυμες, ενώ οι αποστολείς των επιστολών δεν αντιστοιχούσαν σε τηλέφωνα και διευθύνσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα χειρίστηκε το Α.Τ. Αμαρουσίου, ενώ έφτασε μέχρι και Αρχή Διαφάνειας, μετά από εντολή του υπουργείου Υγείας. 

«Κύμα» συμπαράστασης στον καρδιοχειρουργό

Χιλιάδες γονείς υπερασπίζονται τον γνωστό καρδιοχειρουργό με σελίδα που έχουν ανοίξει στο Facebook. 

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Ευρωπαϊκής Βάσης Δεδομένων Παιδοκαρδιοχειρουργικής Εταιρίας Γεώργιος Σαρρής υποστηρίζει ότι με βάση τα στοιχεία της εταιρίας η θνητότητα σε παιδοκαρδιοχειρουργικές επεμβάσεις είναι περίπου 4%. «Εάν αποκλίνει από αυτό υπάρχει ενδεχομένως πρόβλημα που θα πρέπει να διευρευνηθεί επιστημονικά και η Ευρωπαϊκή Εταιρία έχει τα εργαλεία για να γίνει η αξιολόγηση με ακρίβεια και πλήρη αμεροληψία».

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top