«Αγόρασε» 8χρονο για λίγα ευρώ από την Αλβανία και τον έβαζε να ζητιανεύει

Συνελήφθη 56χρονος που τον έψαχνε η Interpol

Δείτεο το ρεπορτάζ για την υπόθεση / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας άνδρας από την Αλβανία, ο οποίος κατηγορείται ότι αγόρασε και έφερε στην Ελλάδα έναν 8χρονο, τον οποίο είχε βάλει να ζητιανεύει.

Συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας στα Πατήσια ένας 56χρονος άνδρας από την Αλβανία, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία διεθνών αναζητήσεων της από την Interpol για διακίνηση ανηλίκων.

Ο εν λόγω άνδρας κατηγορείται ότι είχε αγοράσει ένα 8χρονο παιδί από την οικογένειά του στα Τίρανα έναντι 100.000 λεκ (λιγότερο από 900 ευρώ), το έφερε στην Ελλάδα και το έβαζε να ζητιανεύει με τη βία. Μάλιστα, οι αρχές δεν αποκλειούν να εξανάγκαζε το ανήλικο και σε άλλες παράνομες πράξεις.

Ο 56χρονος θα οδηγηθεί στις φυλακές Τρίπολης μέχρι να εκδοθεί στην Αλβανία, ενώ η τύχη του παιδιού αγνοείται.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψή του

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψή του: 

«Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 24-4-2023 στα Πατήσια, έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 56χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης, που εκδόθηκε έπειτα από αίτημα της χώρας προέλευσής του, στην οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης -15- ετών για το αδίκημα της διακίνησης ανηλίκων.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς παρέλαβε ανήλικο αγόρι έναντι χρηματικού ποσού από την οικογένειά του στη χώρα καταγωγής του και αφού μετακινήθηκαν στη χώρα μας, εξανάγκαζε το ανήλικο να επαιτεί, αφαιρώντας του τα χρήματα που συγκέντρωνε.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top