Οικιακή βοηθός παρίστανε το μέντιουμ - Απέσπασε από μάνα και κόρη 120.000€

Συνελήφθησαν η 57χρονη κι ένας 44χρονος- Αναζητούνται άλλοι τρεις

Οικιακή βοηθός παρίστανε το μέντιουμ

Το μέντιουμ παρίστανε μια 57χρονη γυναίκα αλβανικής καταγωγής, η οποία εργαζόταν ως οικιακή βοηθός σε σπίτια. Με πρόσχημα τις «υπερφυσικές» της ικανότητες κατάφερε να αποσπάσει ως αμοιβή από δύο γυναίκες, μάνα και κόρη, 68 και 31 ετών αντίστοιχα, μεγάλα χρηματικά ποσά, κοσμήματα, αντικείμενα αξίας καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές.

Η 57χρονη ξεκίνησε να εργάζεται για τις δύο γυναίκες πριν από οκτώ χρόνια και στην πορεία απέκτησε φιλική σχέση μαζί τους. Από το καλοκαίρι του 2016, άρχισε όμως να «πουλά» και τις μαντικές της ικανότητες ακριβά… σε σημείο να καταφέρει να αποσπάσει ποσό άνω των 120.000 ευρώ από μάνα και κόρη. 

Σε κάποιες περιπτώσεις που οι δύο γυναίκες την αμφισβητούσαν ή καθυστερούσαν τις πληρωμές, εκείνη τις τρομοκρατούσε λέγοντας τους ότι εάν δεν ενέδιδαν, θα τους συνέβαιναν αρνητικά πράγματα όπως ασθένειες, προσωπικές και εργασιακές  αποτυχίες κλπ.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας η 57χρονη κι ένας 44χρονος αλλοδαπός, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρεις επιπλέον αλλοδαποί συγκατηγορούμενοί τους, ηλικίας 42, 33 και 27 ετών. Κατηγορούνται για εκβίαση και απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, από την οποία το παράνομο περιουσιακό όφελος υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ. Όλοι οι κατηγορούμενοι είναι συγγενικά πρόσωπα της 57χρονης. 

Σημειώνεται ότι τα χρηματικά ποσά καταβάλλονταν τόσο στην ίδια την κατηγορούμενη, όσο και μέσω τραπεζικών εμβασμάτων σε λογαριασμούς της 57χρονης και των συγκατηγορουμένων της.

Η 57χρονη, ο 44χρονος και η 33χρονη έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν μάνα και κόρη ότι θα βλάψουν τη σωματική τους ακεραιότητα αν δεν τους έδιναν 80.000 ευρώ, όταν πια τα θύματα είχαν αντιληφθεί την απάτη σε βάρος τους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top