Απεργία: Κατεβάζει ρολά η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Ποιοι συμμετέχουν – Συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου, αποφάσισε η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ζητώντας να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την τραγωδία στα Τέμπη

ΑΔΕΔΥ: Κανονικά θα γίνει η 24ωρη απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου

Η ΑΔΕΔΥ καλεί για συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 π.μ. Η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 11:00 στην πλατεία Συντάγματος. Στις 11:30 θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια φοιτητικοί σύλλογοι, ενώ συλλογικότητες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11:00 στα Χαυτεία. Στην απεργία συμμετέχει και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Στο κέντρο της Αθήνας θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και πορείες εργαζομένων και φοιτητών για την τραγωδία στα Τέμπη - Eurokinissi

Στο κέντρο της Αθήνας θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και πορείες εργαζομένων και φοιτητών για την τραγωδία στα Τέμπη - Eurokinissi

Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Με στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία στην πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023.

Τέμπη: Η Hellenic Train ανακοίνωσε τις αποζημιώσεις - Τα ποσά για τα θύματα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας. Η έξοδος των οχημάτων από τα αμαξοστάσια θα γίνει στις 8:30 π.μ.

Τα συνδικάτα καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη - Eurokinissi

Τα συνδικάτα καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη - Eurokinissi

Κανονικά αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια στις γραμμές οι οποίες έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ. Το συνδικάτο του ΟΑΣΑ καλεί τους εργαζόμενους στις 11:00 π.μ. στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Μετρό

Λόγω στάσης εργασίας σωματείων εργαζομένων, οι Γραμμές 1, 2, 3 του Μετρό και το Τραμ θα λειτουργήσουν από τις 10:00 το πρωί έως τις 15:00 το απόγευμα.

40.000 άνθρωποι στο κέντρο της Αθήνας διαδήλωσαν για τα Τέμπη

Κατά το χρονικό αυτό διάστημα λειτουργίας των Γραμμών του Μετρό, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, οι σταθμοί «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» και «ΟΜΟΝΟΙΑ» θα παραμείνουν κλειστοί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς δίχως να πραγματοποιούν στάση.

Κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων κλειστοί θα είναι οι σταθμοί του Μετρό, Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια - Eurokiissi

Κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων κλειστοί θα είναι οι σταθμοί του Μετρό, Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια - Eurokiissi

Αναλυτικά:

Γραμμή 1 «Πειραιάς - Κηφισιά»:

Οι σταθμοί της Γραμμής θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 10:00 το πρωί, οπότε και θα αρχίσουν να αναχωρούν οι πρώτοι συρμοί από τους τερματικούς και ενδιάμεσους σταθμούς.

Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν από τους τερματικούς σταθμούς Κηφισιά και Πειραιά στις 14:35.

Γραμμές 2 & 3 Μετρό

Οι σταθμοί θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 10:00 το πρωί, ενώ οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

 • από Ανθούπολη προς Ελληνικό στις 14:56
 • από Ελληνικό προς Ανθούπολη στις 14:52
 • από Δημοτικό Θέατρο προς Δ. Πλακεντίας στις 14:47
 • από Δ. Πλακεντίας προς Δημοτικό Θέατρο στις 14:54
 • από Δημοτικό Θέατρο προς Αεροδρόμιο στις 14:31
 • από Αεροδρόμιο προς Δημοτικό Θέατρο στις 14:34

Τραμ

Οι πρώτοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

 • από Σύνταγμα προς Πικροδάφνη στις 10:18
 • από Πικροδάφνη προς Σύνταγμα στις 09:58
 • από Ασκ. Βούλας προς Αγ. Τριάδα στις 09:55
 • από Αγ. Τριάδα προς Ασκ. Βούλας στις 10:07

 Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

 • από Σύνταγμα προς Πικροδάφνη στις 14:42
 • από Πικροδάφνη προς Σύνταγμα στις 14:22
 • από Ασκ. Βούλας προς Αγ. Τριάδα στις 14:07
 • από Ασκ. Βούλας προς Σεφ στις 14:10
 • από Ασκ. Βούλας προς Πικροδάφνη στις 14:31
 • από Αγ. Τριάδα προς Ασκ. Βούλας στις 14:19
 • από Αγ. Τριάδα προς 2η Αγ. Κοσμά στις 14:31

Τρόλεϊ

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ, την Πέμπτη 16 Μαρτίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ - ΟΣΥ τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Απεργία: Συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 16 Μαρτίου, θα συμμετάσχει και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας.

«Η ΕΕΕΚΕ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 από 00:01 ως 24:00» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΠΟΕΕΤ: Συμμετοχή στην απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ

Τη συμμετοχή του κλάδου στην απεργία που κήρυξε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) για την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023, αποφάσισε ομόφωνα η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

Απεργία: Στις κινητοποιήσεις και οι εκπαιδευτικοί

Σε μαζική συμμετοχή καλεί τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης η ΟΛΜΕ στην 24ωρη πανεργατική απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου. Με αίτημα να απαιτηθεί «μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών».

Απεργία: Κλειστά σχολεία την Πέμπτη

Η ΟΛΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στην Αθήνα που θα γίνει στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. 

Απεργία: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 16/03 αποφάσισε σε σημερινή της συνεδρίαση η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. 

Λόγω της κινητοποίησης τα πλοία της ακτοπλοΐας αναμένεται να παραμείνουν δεμένα σε όλα τα λιμάνια της χώρας. Η κινητοποίηση αρχίζει στις 00:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης και λήγει στις 24:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top