Δυστύχημα τρένου: Τη δικογραφία για το Άδενδρο το 2017 ζήτησε ο Ντογιάκος

Είχαν γίνει και τότε καταγγελίες για προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Δυστύχημα τρένου στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης το 2017: Τη δικογραφία ζήτησε ο Ι. Ντογιάκος  (Video Star/ Motion Team/ Γ. Κωνσταντινίδης)

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος με έγγραφο του ζήτησε από την Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης να του σταλεί η δικογραφία που είχε σχηματιστεί για τον εκτροχιασμό τρένου στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης το 2017.

Επιστολή Μητσοτάκη σε Ντογιάκο: Σε προτεραιότητα η έρευνα για τα Τέμπη

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μελετήσει τη δικογραφία προκειμένου, αν χρειαστεί να ανοίξει νέα έρευνα για το τραγικό συμβάν του 2017 υπό το φως των νέων δεδομένων μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Παρέμβαση Ντογιάκου για σχέσεις νονών της νύχτας με στελέχη της ΕΛΑΣ

Το τρένο είχε εκτροχιαστεί, υπήρξαν 3 νεκροί, ανάμεσα τους και ο ένας μηχανοδηγός του τρένου, ενώ ο άλλος που επέζησε παραπέμφθηκε σε δίκη ως υπεύθυνος του δυστυχήματος αλλά αθωώθηκε.

Δυστύχημα τρένου στο Άδνδρο Θεσσαλονίκης το 2017

Το δυστύχημα τρένου στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης το 2017 (Motion Team/ Γ. Κωνσταντινίδης)   

«Τα τρένα είναι τυφλά»: Ερώτηση - «φωτιά» στον Σπίρτζη από το 2017  

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε τη δικογραφία για το δυστύχημα του 2017, καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν, ότι και τότε, όπως και σήμερα, είχαν γίνει παρόμοιες καταγγελίες για ευθύνες σχετικά με την κατάσταση εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου, οι οποίες δεν διερευνήθηκαν.


ΣΥΡΙΖΑ για Ντογιάκο: Ελπίζουμε να διατάξει αντίστοιχες έρευνες για τα 11 σιδηροδρομικά ατυχήματα από το 2020 έως το 2023

«Οι έρευνες της Δικαιοσύνης πρέπει να ρίξουν φως στην αλήθεια που αναζητούν αυτή τη στιγμή τα θύματα, οι οικογένειές τους και η ελληνική κοινωνία», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωση του.

Επισημαίνει συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ  ότι «ο κ. Ντογιάκος διέταξε έρευνα για το δυστύχημα του 2017 στο Άδενδρο. Ασφαλώς και να γίνει», για να προσθέσει: «Ελπίζουμε να επιδείξει την ίδια επιμέλεια και να διατάξει αντίστοιχες έρευνες και για τα 11 σιδηροδρομικά ατυχήματα από το 2020 έως το 2023». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ διερωτάται επίσης  «γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει μεριμνήσει προκειμένου να γίνουν επιτόπιες έρευνες στα γραφεία στην Αθήνα του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ και της εταιρίας Hellenic Train προκειμένου να κατασχεθεί κάθε έγγραφο, αλληλογραφία, εξώδικο, ηχογραφημένες συνομιλίες και κάθε στοιχείο που είναι κρίσιμο για την αποκάλυψη της αλήθειας». «Τώρα, όχι 6 χρόνια μετά», καταλήγει.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top