Γλυκά Νερά: Διεκόπη η δίκη - Προετοιμάζεται για τις Πανελλήνιες ο πιλότος

'Εφτασε στα δικαστήρια υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Το ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου στο μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star (20/02)   

Διεκόπη για τις 28 Μαρτίου η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά από τον σύζυγό της, μετά από αίτημα του 34χρονου πιλότου. 

Γλυκά Νερά: Στο εδώλιο πάλι ο πιλότος – Προσδοκά να «σπάσει» τα ισόβια

Ο κατηγορούμενος ζήτησε αρχικά να αναβληθεί η υπόθεση προκειμένου να ενημερωθεί για τη δικογραφία η νέα του συνήγορος. Το δικαστήριο, ακολουθώντας την εισήγηση του εισαγγελέα αποφάσισε να διακοπεί η δίκη και να ξεκινήσει επί της ουσίας στις 28 Μαρτίου. 

Η στιγμή που ο πιλότος φτάνει στο δικαστήριο - star.gr

«Δε δικαιούται αναβολής, μπορεί κάλλιστα να δοθεί χρόνος στη συνήγορο να προετοιμαστεί. Προβλέπεται από το νόμο δυνατότητα διακοπής ακόμη και 30 ημερών»,  είπε ο Εισαγγελέας. 

Η δικηγόρος του πιλότου, Κατερίνα Μαυροειδή, μετά την απόφαση για τη διακοπή της δίκης, δήλωσε πως το δικαστήριο δε σεβάστηκε τα κατοχυρώμενα δικαιώματα κάθε κατηγορούμενου για μια δίκαιη δίκη. 

«Ζητούσε απλά να του δοθεί η δυνατότητα να ασκήσει όλα του τα δικαιώματα για μια δίκαιη δίκη, καθώς δικάζεται σε δεύτερο βαθμό και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο προσδιορίστηκε πολύ σύντομα σε σχέση με τη δημοσίευση της πρωτόδικης απόφασης», είπε η κ. Μαυροειδή. 

Πρόσθεσε επίσης ότι ο πιλότος εκτίει την ποινή του και έχει σεβαστεί όλες τις αποφάσεις του δικαστηρίου, ενώ τόνισε ότι παραμένει ψύχραιμος και αναμένει την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό. 

Παράλληλα, εργάζεται μέσα στις φυλακές και προετοιμάζεται να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά όχι για τη Νομική, όπως έχει δημοσιευτεί. 

Γλυκά Νερά: «Θρασύδειλη νυφίτσα ο πιλότος. Δε θα δει ποτέ τη μικρή Λυδία»

Ο πιλότος ζήτησε αναβολή της δίκης για να ενημερωθεί για τη δικογραφία η νέα του δικηγόρος, όμως το δικαστήριο αποφάσισε να διακοπεί η δίκη για τις 28 Μαρτίου

Ο πιλότος ζήτησε αναβολή της δίκης για να ενημερωθεί για τη δικογραφία η νέα του δικηγόρος, όμως το δικαστήριο αποφάσισε να διακοπεί η δίκη για τις 28 Μαρτίου

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, Θ. Χαρμάνης, δήλωσε πως η μητέρα της Καρολάιν δε βρέθηκε στο δικαστήριο γιατί δεν της το επιτρέπουν οι ψυχίατροί της, καθώς δεν μπορεί να αντικρίσει τον δολοφόνο του παιδιού της. 

Όσο για το αν η Σουζάνα Κράουτς βρίσκεται στην Ελλάδα ή στις Φιλιππίνες, αρνήθηκε να απαντήσει, λέγοντας πως αυτά είναι προσωπικά δεδομένα. 

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο προχώρησε στην κλήρωση ενόρκων που θα πλαισιώσουν στην Έδρα τους τακτικούς δικαστές. Ένορκοι κληρώθηκαν τρεις γυναίκες και ένας άντρας, ενώ συνολικά το Δικαστήριο έχει τέσσερις γυναίκες και τρεις άντρες δικαστές.

Γλυκά Νερά: «Οι κρυφές βιντεοκλήσεις του πιλότου με την κόρη του»

Παράσταση Πολιτικής Αγωγής δήλωσε η μητέρα της Καρολάιν Κράουτς, Σουζάνα Λυρραράκη. Σε αυτήν την δίκη δε δηλώθηκε παράσταση για την σκυλίτσα Ρόξυ, για την οποία είχε παρασταθεί στην πρώτη δίκη φιλοζωική οργάνωση.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top