Τατόι: Τρισάγιο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Σήμερα τα αποκαλυπτήρια του τάφου του - Τι θα αναγράφει η μαρμάρινη πλάκα

Σε στενό οικογενειακό κύκλο θα τελεστεί σήμερα Κυριακή στο Τατόι, το τρισάγιο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο. Μετά την τελετή, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του τάφου του. 

Πριν τρεις ημέρες μπήκαν τα μάρμαρα, τα οποία φτιάχτηκαν στα πρότυπα των άλλων δύο τάφων, του Παύλου και της Φρειδερίκης. Τοποθετήθηκε επίσης ένα μάρμαρο στο έδαφος, ένας μεγάλος σταυρός και γύρω γύρω μαρμάρινο χαλίκι.

Ο τάφος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου (Φωτογραφία Ανέστης Συμεωνίδης)

Ο τάφος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου (Φωτογραφία Ανέστης Συμεωνίδης)

Συζήτηση έχει γίνει τις τελευταίες μέρες για το τι θα αναγράφεται στην επιγραφή του τάφου κι αν θα συμπεριλαμβάνεται η περίοδος διακυβέρνησής του ως τελευταίος μονάρχης της Ελλάδας.

Όσα είπε ο ο Κωνσταντίνος Λουκάς, από τις εκδόσεις «Στέμμα» για την επιγραφή στον τάφο- πηγή Live News Mega

Όσα είπε ο ο Κωνσταντίνος Λουκάς, από τις εκδόσεις «Στέμμα» για την επιγραφή στον τάφο- πηγή Live News Mega

Για το τι θα μπορούσε να αναγράφει στην επιγραφή του τάφου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, μίλησε στο MEGA και την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Κωνσταντίνος Λουκάς, από τις εκδόσεις «Στέμμα». «Θεωρώ πως θα γράφει Κωνσταντίνος Βασιλεύς των Ελλήνων και από κάτω θα υπάρχει μία ρήση από το Ευαγγέλιο καθώς αυτό είναι μια παράδοση που ισχύει από παλιά. Κάθε βασιλιάς είναι έθιμο να περπατάει στο χώρο του νεκροταφείου και να ζητάει σε πιο σημείο θέλει να ταφεί. Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος επέλεξε το σημείο και αναμένω με ενδιαφέρον τι θα γράφει η επιγραφή» είπε χαρακτηριστικά. 

Μνημόσυνο τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Γονάτισαν τα παιδιά και τα εγγόνια του

Χθες Σάββατο 18/2, πραγματοποιήθηκε το 40ήμερο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο στη Μητρόπολη Αθηνών, με 250 καλεσμένους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top