Πάτρα: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη φωτιά στον 35χρονο Ρομά

Διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση

Τι είπε ο 35χρονος για όσα συνέβησαν / Βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε το περιστατικό με τον 35χρονο Ρομά στην Πάτρα, που του έβαλαν φωτιά όταν πήγε να πει τα κάλαντα σε επιχείρηση αυτοκινήτων. 

Πάτρα: Τον ανάγκασαν να πει τα κάλαντα γονατιστός και του έβαλαν φωτιά

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Γιώργος Μπισμπίκης έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το περιστατικό με τον 35χρονο, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει νοητικά προβλήματα.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της παραμονής της Πρωτοχρονιάς όταν ο άνδρας μπήκε σε επιχείρηση αυτοκινήτων και ζήτησε να πει τα κάλαντα.

Ο 35χρονος αρνήθηκε ότι τον εξανάγκασαν να πει τα κάλαντα γονατιστός και ότι του έβαλαν φωτιά

Όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ του το pelop.gr κάποιοι που βρίσκονταν στην επιχείρηση τον υποχρέωσαν να γονατίσει για να πει τα κάλαντα. Ο άνδρας, υπάκουσε. Τότε ένας από τους παρευρισκόμενους του πέταξε σταγόνες εύφλεκτου υλικού και του έβαλε φωτιά, με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να αρχίσει να ουρλιάζει.

Ο άνδρας, αφότου έγινε γνωστό το περιστατικό κλήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάτρας για να καταθέσει. 

Πάτρα: «Το έκανα από μόνος μου, είχα πιει λίγο παραπάνω»

«Η φωτιά ήταν για πλάκα»

Ωστόσο, ο 35χρονος δήλωσε πως τα πράγματα δεν έγιναν έτσι όπως αναφέρονται, δηλαδή κανείς δεν τον εξανάγκασε να γονατίσει, ενώ όπως είπε, η φωτιά μπήκε για πλάκα.

«Τα παιδιά αυτά είναι φίλοι μου. Πηγαίνω συχνά στην αντιπροσωπεία. Κανείς δεν με πρόσβαλε και κάνεις δε μείωσε την προσωπικότητα μου και την τιμή μου. Μαζευόμαστε συχνά και κάνουμε πλάκες. Το έκανα από μόνος μου και εκείνη την ημέρα είχα πιει λίγο παραπάνω.

Ο 35χρονος αρνήθηκε ότι τον εξανάγκασαν να πει τα κάλαντα γονατιστός και ότι του έβαλαν φωτιά

Η φωτιά δεν ήταν πάνω μου αλλά στο πάτωμα και δεν έχω τραυματιστεί. Μου έδωσαν και χρήματα που είπα τα κάλαντα. Δεν επιθυμώ την ποινική δίωξη κανενός», φέρεται να είπε στην αστυνομία, σύμφωνα με το pelop.gr.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έχει δώσει εντολή να διερευνηθεί το περιστατικό σε βάθος.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top