Μεγαλείο ψυχής: Σε δημοπρασία από σήμερα τα μετάλλια του Αλ. Νικολαΐδη

Πράξη γίνεται η επιθυμία του πρόωρα χαμένου Ολυμπιονίκη μας

Ράγισαν οι καρδιές των Ελλήνων με την απώλεια του αργυρού Ολυμπιονίκη μας Αλέξανδρου Νικολαϊδη / Βίντεο από Star

Σε δημοπρασία τίθενται από σήμερα τα ολυμπιακά μετάλλια, αλλά και οι δάδες του πρόωρα χαμένου Αλέξανδρου Νικολαϊδη, που «έφυγε» στα 43 του νικημένος από μια σπάνια μορφή καρκίνου. Η οικογένειά του κάνει πράξη όσα εκείνος είχε ζητήσει πριν τον θάνατό του.

Συγκινεί η χήρα του Αλ. Νικολαΐδη: Το φως σου θα φέγγει στο σπίτι

Την τελευταία επιθυμία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη πραγματοποιεί από σήμερα η οικογένειά του. Από σήμερα μέχρι και τις 12 Δεκεμβρίου τίθενται σε δημοπρασία τα ολυμπιακά του μετάλλια, αλλά και οι δάδες του ολυμπιονίκη μας.

Την τελευταία επιθυμία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη πραγματοποιεί από σήμερα η οικογένειά του

Την επιθυμία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη πραγματοποιεί από σήμερα η οικογένειά του / Facebook (Alexandros Nikolaidis)

Η τιμή εκκίνησης για το κάθε μετάλλιο είναι 50.000 ευρώ, για τη δάδα που κράτησε ως πρώτος λαμπαδηδρόμος το 2008 η τιμή εκκίνησης είναι 3.000 ευρώ, ενώ για τις άλλες είναι 2.000.

Όσοι θέλουν μπορούν να συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή μέσω της ιστοσελίδας: http://www.alexandrosnikolaidis.com/gianasotheienapaidi/

Αλ. Νικολαΐδης: Η προσφορά της οικογένειας στους πλημμυροπαθείς της Κρήτης

Η ανακοίνωση της οικογένειας του Αλέξανδρου Νικολαΐδη 

«Για Να Σωθεί Ένα Παιδί – Δημοπρασίες για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη από 5 έως 12 Δεκεμβρίου 2022
Ενίσχυση 7 μη κερδοσκοπικών οργανισμών και οικογενειών

Στις 14 Οκτωβρίου 2022, ο κόσμος μας έγινε πιο φτωχός, όταν αποχαιρετήσαμε τον άνθρωπό μας, έναν σπουδαίο πατέρα, σύντροφο, γιο και αδελφό, έναν κορυφαίο αθλητή πρότυπο, τον δις αργυρό Ολυμπιονίκη του Τae Κwon Do Αλέξανδρο Νικολαΐδη.

Ο Αλέξανδρός μας, άφησε την προσωπική και μοναδική του σφραγίδα με τις δράσεις και τις πράξεις του καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέχουσας αθλητικής και κοινωνικής του πορείας, όπως ακριβώς άφησε και ανεξίτηλο το αποτύπωμά του μέσα στην καρδιά μας.

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Αρνιόταν να αφήσει το φέρετρο η σύζυγός του

Τα τελευταία του λόγια: «Αν ερχόμαστε σε αυτή τη ζωή για κάποιο σκοπό, εγώ έχω αποφασίσει ποιος θα είναι αυτός. Να προσφέρω ελπίδα μέσα από όσα κατάφερα στην ζωή μου, από τα όμορφα μέχρι τα άσχημα. Για αυτόν τον λόγο, τα δύο μου αργυρά Ολυμπιακά μετάλλια, της Αθήνας και του Πεκίνο, που για χρόνια κρύβω καλά, ήρθε η ώρα να βγουν και να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν, στις πανανθρώπινες αξίες. Τελευταία επιθυμία μου είναι, τα δύο αυτά μετάλλια, να βγουν σε δημοπρασία και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά μου. Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου».

Με βάση λοιπόν την επιθυμία του ίδιου, ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη συγκίνηση, ότι τα 2 αργυρά του Ολυμπιακά μετάλλια και 3 Ολυμπιακές δάδες, η μία μάλιστα του 2008 στην οποία ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος, τίθενται σε δημοπρασία (Silent Auction) με σκοπό τα χρήματα που θα συλλεχθούν να δοθούν για καλό σκοπό και να πάνε σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και οικογένειες που το έχουν πραγματική ανάγκη.

Η ιστοσελίδα των δημοπρασιών που φέρει την ονομασία #gianasotheienapaidi – https://www.alexandrosnikolaidis.com/gianasotheienapaidi/ είναι διαθέσιμη από σήμερα, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου έως τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου και περιλαμβάνει:

Τα 2 αργυρά μετάλλια του:

  • Αργυρό Μετάλλιο Tae Kwon Do Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004, Κατηγορία 80+ κιλών
  • Αργυρό Μετάλλιο Tae Kwon Do Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Ολυμπιακοί Αγώνες Πεκίνο 2008, Κατηγορία 80+ κιλών

Και τις 3 δάδες του:

  • Ολυμπιακή Δάδα, Ολυμπιακοί Αγώνες Σίδνεϊ 2000
  • Ολυμπιακή Δάδα, Ολυμπιακοί Αγώνες Πεκίνο 2008, 1ος Λαμπαδηδρόμος
  • Ολυμπιακή Δάδα, Ολυμπιακοί Αγώνες Λονδίνο 2012

Τα χρήματα των δημοπρασιών θα δοθούν απευθείας και ισόποσα στους ακόλουθους 7 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και στις αντίστοιχες οικογένειες:

  • ΛΑΜΨΗ – Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος
  • ΦΛΟΓΑ – Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες
  • Παιδικό Χωριό SOS στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης
  • Σύλλογος Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας “Η Ελπίδα” & στις Οικογένειες των 2 θυμάτων των φυσικών φαινομένων της 15ης Οκτωβρίου 2022 στην Κρήτη
  • ΆΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων
  • Γιατροί Χωρίς Σύνορα
  • Κοινωνική Κουζίνα ο Άλλος Άνθρωπος

Η οικογένεια του Αλέξανδρου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top