Βίντεο ντοκουμέντο: Καταδίωξη Τούρκων διακινητών από το Λιμενικό στην Κω

Πώς συνέλαβαν τον δουλέμπορο

Το βίντεο ντοκουμέντο της καταδίωξης και το ρεπορτάζ από το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Εντυπωσιακά πλάνα από την καταδίωξη Τούρκων διακινητών ανοικτά της Κω έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα. Η στιγμή των προειδοποιητικών πυροβολισμών και η αντίδραση των δουλεμπόρων.

Στο βίντεο ντοκουμέντο καταγράφεται η εντυπωσιακή καταδίωξη σκάφους που μεταφέρει παράνομους μετανάστες στην Κω από την Τουρκία.

καταδίωξη

Οι Έλληνες λιμενικοί, βλέποντας τους Τούρκους διακινητές, ρίχνουν προειδοποιητικούς πυροβολισμούς προκειμένου να ακινητοποιήσουν τον δουλέμπορο που οδηγούσε το σκάφους.

Λιμενικό Κως

Παρά τις προειδοποιήσεις τους, όμως, ο δουλέμπορος όχι μόνο δε σταμάτησε, αλλά ανέπτυξε ταχύτατα για να διαφύγει προς τις τουρκικές ακτές.

καταδίωξη Λιμενικό

Τελικά, μετά από στοχευμένες βολές που πραγματοποιήθηκαν στον εξωλέμβιο κινητήρα, το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 32χρονος αλλοδαπός χειριστής του ως διακινητής.

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης.

Η ανακοίνωση του λιμενικού για το περιστατικό

«Πρωινές ώρες χθες, κατόπιν ενημέρωσης από στρατιωτικό παρατηρητήριο, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου εντόπισε πολυεστερικό Τ/Χ σκάφος, χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, το οποίο είχε μόλις αποβιβάσει ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων στην περιοχή «ΣΚΑΝΔΑΡΙΟΥ» ν. Κω.

Στη συνέχεια, ο χειριστής του εν λόγω σκάφους δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αναπτύσσοντας ταχύτητα με κατεύθυνση τις έναντι τουρκικές ακτές. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το εν λόγω Τ/Χ σκάφος προέβη σε επικινδύνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα την πραγματοποίηση προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα. Ακολούθως πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες βολές στον εξωλέμβιο κινητήρα ανωτέρω ταχύπλοου, το οποίο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 32χρονος αλλοδαπός χειριστής του ως διακινητής.

Κατόπιν επισταμένων ερευνών στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκαν τέσσερις (04) αλλοδαποί, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι δύο (02), καθότι οι έτεροι δύο (02) ήταν ανήλικοι.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top