Νέες τουρκικές προκλήσεις: Δύο υπερπτήσεις πάνω από το Αιγαίο

«Τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη ο μεγαλύτερος κίνδυνος της Ελλάδας»

Χωρίς τέλος είναι οι τουρκικές προκλήσεις με παραβιάσεις και υπερπτήσεις πάνω από νησιά του Αιγαίου.

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν λόγο και καμία πράξη της τουρκικής πλευράς αναπάντητη», διαμηνύει η Αθήνα, την ώρα που στην γειτονική χώρα δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την ενίσχυση του ελληνικού εναέριου στόλου με ΡΑΦΑΛ και ΕΦ-35.

Με δυο υπερπτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών, η μια πάνω από την Κιναρο και η δεύτερη νοτιοανατολικά της Αστυπάλαιας στα Τριανησια, συνεχίζει η Άγκυρα τις προκλήσεις στο Αιγαίο. 

Αυστηρό μήνυμα Δένδια από το Κάιρο - Τι συζήτησε με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

«Τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροχηματα είναι σήμερα ο μεγαλύτερος κίνδυνος της Ελλάδας από την αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας διότι στην πραγματικότητα μπορούν να υπερίπτανται πάνω από το Αιγαίο να παίρνουν φωτογραφίες να κάνουν αναγνώριση. Πρέπει η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα μη επανδρωμένα αεροχηματα με μη επανδρωμένα και όχι με πολεμικά αεροσκάφη και τους πιλότους μας γιατί στην πραγματικότητα είναι τεράστιο το κόστος σε σχέση με το κόστος που έχουν τα τουρκικά UAV» λέει ο Θεόδωρος Λιόλιος, αναπληρωτής Κοσμήτορα, καθηγητής ΣΣΕ και διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Όπλων.

Πάντως η ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων μέσα από τα γαλλικά Rafale και τα F-35 είναι κάτι που πονάει του Τούρκους. Μάλιστα την υπεροχή της πολεμικής μας αεροπορίας παραδέχεται με κεντρικό της άρθρο η Μιλιέτ. 

«Αν οι ΗΠΑ εγκρίνουν την πώληση των F-16 χωρίς όρους, ο συσχετισμός στον αέρα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα διατηρηθεί. Αυτό είναι λάθος. Τα Rafale και τα F-35 που η Ελλάδα θα πάρει στο μέλλον είναι καλύτερα των F-16» γράφει η εφημερίδα.

Στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Νίκος Χαρδαλιάς

Η στενή συμμαχική και εταιρική σχέση Ελλάδας και ΗΠΑ στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και διεθνών οργανισμών βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υφυπουργός εθνικής άμυνας Νίκος Χαρ δαλίας με τον Αμερικανό υφυπουργό εξωτερικών Ντέρεκ Χόγκαν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top