Λαμία: Ευθύνες σε δύο γιατρούς για τον θάνατο 14χρονης από κορωνοϊό

Τι αναφέρει το πόρισμα της ΕΔΕ - Για εγκληματική αμέλεια μιλά η οικογένεια

Toν περασμένο Δεκέμβριο ένα 14χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο της Λαμίας από επιπλοκές του κορωνοΐού, ωστόσο το πορισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ρίχνει ευθύνες σε τουλάχιστον δύο γιατρούς που χειρίστηκαν το περιστατικό. 

Λαμία: Η ανακοίνωση της οικογένειας της 14χρονης που έφυγε από κορωνοϊό

Οι αποκλειστικές πληροφορίες της Κατερίνας Παπακωστοπούλου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star αναφέρουν ότι οι δικηγοροι της οικογένειας ισχυρίζονται πως, σύμφωνα με τον φάκελο του νοσοκομείου, το παιδί μπορεί να πέθανε απο περικαρδίτιδα ως συνέπεια της νόσου Covid, όμως«έγιναν φοβερές παραλείψεις, που οδήγησαν το παιδί στον θάνατο». 

Κορωνοϊός: Συγκλονίζει ο πατέρας της 14χρονης - «Πάθαινε συνέχεια ανακοπές»

θάνατος 14χρονης από κορωνοϊό

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους δικηγόρους της οικογένειας, η14χρονη πήγε στο νοσοκομείο στις 9.30 το πρωί, έμεινε σε ένα κοντέινερ και αφού της έγινε ένα καρδιογράφημα γύρω στις 10.30, που έδειξε σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά, δεν της έδωσε κανείς σημασία. Το παιδί χωρίς φροντίδα και φαρμακευτική αγωγή έμεινε εκεί μέχρι τις 13:30, οπότε και άρχισε να μουδιάζει και να παγώνει. Τότε ήταν που ξεκίνησε ένα μπαλάκι ευθυνών για το θα κάνουν με το παιδί. 

Υποστηρίζουν ακόμα ότι τη μετέφεραν στα επείγοντα και έχασαν χρόνο μέχρι να αποφασίσουν αν θα μπει στη ΜΕΘ ή θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Παίδων». Τελικά μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, όπου εκεί της χορηγήθηκε, λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, φαρμακευτική αγωγή. Ωστόσο, το φάρμακο δεν πρόλαβε να δράσει και το παιδί, μετά απο δύο ανακοπές, κατέληξε.

Οι δικηγόροι έχουν βάλει τεχνικούς συμβούλους, προκειμένου να καταγράψουν τυχόν ιατρικά σφάλματα και σκοπεύουν να καταθέσουν μηνύσεις και σε άλλες ειδικότητες γιατρών, εκτός απο τους δύο που αναφέρει η ΕΔΕ.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top