Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Άγιο Όρος

Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star για τις φωτιές που ήταν σε εξέλιξ

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες νωρίς το μεσημέρι στο Άγιο Όρος, σε δασική έκταση ανάμεσα στις Μονές Διοχειαρίου και Κονσταμονίτου, όπου οι επίγειες και οι εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις από νωρίς το πρωϊ δίνουν μάχη ια να αντιμετωπίσουν τις μικροεστίες της φωτιάς.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υποδιοικητής του Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου, το μέτωπο της πυρκαγιάς περιορίστηκε, οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές, δεν πνέουν στην περιοχή ισχυροί άνεμοι, ενώ από τα ξημερώματα συμμετέχει στην από αέρος κατάσβεση και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, τύπου Ericsson. «Αισιοδοξούμε ότι αν διατηρηθούν οι ευνοϊκές συνθήκες σύντομα θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο», είπε ο κ. Κασμίρογλου, προσθέτοντας ότι δεν κινδυνεύουν Μονές και κελιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η πυρκαγιά ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε ελαιώνα, κοντά στον αρσανά της Μονής Διοχειαρίου και λόγω των ισχυρών ανέμων προσέλαβε διαστάσεις.

Όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 88 πυροσβέστες, με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 28 οχήματα, επτά αεροσκάφη, εθελοντές, μηχανήματα έργου και υδροφόρες, πολλά από τα οποία μεταφέρθηκαν χθες από την Ουρανούπολη και την Τρυπητή με πλοιάρια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top