Καιρός: Μετά τον καύσωνα έρχονται επικίνδυνα μπουρίνια

Πού αναμένονται καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Μετά τον καύσωνα διαρκείας με τον οποίο θα μας αποχαιρετίσει ο Ιούλιος, το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει άρδην.

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Όπως προειδοποιεί ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης την Πέμπτη αναμένεται έντονη αστάθεια με μπουρίνια κι επικίνδυνες καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Μάλιστα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται τοπικά από χαλάζι κι έντονους κεραυνούς. 

Όπως αναφέρει ο κ. Μαρουσάκης σε ανάρτησή του στο Facebook η διαταραχή αυτή θα επηρεάσει την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία με έμφαση τα δυτικά και βόρεια τμήματα, τμήματα της δυτικής – κεντρικής Στερεάς, το εσωτερικό της Πελοποννήσου με έμφαση ορεινούς και ημιορεινούς όγκους, τμήματα της Θράκης και του βόρειου κυρίως βορειοδυτικού Αιγαίου.

Καιρός: Ενίσχυση βοριάδων – Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς

Η έλευση αυτής της διαταραχής, θα προκαλέσει έντονη διαφορά πίεσης στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά με αποτέλεσμα τη σημαντική ενίσχυση των βοριάδων μέσα στη νύχτα της Πέμπτης στις περιοχές αυτές. 

Καιρός: Ξεκινά επικίνδυνη εβδομάδα με θερμοκρασίες… «φωτιά»

Έτσι λοιπόν προς την περιοχή των Κυκλάδων, του ανατολικού – νότιου Αιγαίου, της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής – νότιας Πελοποννήσου θα πνέουν βοριάδες εντάσεως κοντά στα 8 μποφόρ, εξέλιξη που με τη σειρά της θα αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Καιρός: Καύσωνας με 40αρια και σήμερα σε όλη τη χώρα

Η ατμόσφαιρα επίσης τις τελευταίες ημέρες είναι αρκετά ξηρή και είναι πολύ πιθανό σε περιοχές όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες, να προκληθούν πυρκαγιές εξαιτίας των κεραυνών. 

Καιρός: Υποχωρεί η θερμοκρασία

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει σε ικανοποιητική για την εποχή πτώση του υδραργύρου με έμφαση τα ανατολικά και βόρεια.

Στον αντίποδα στα δυτικά και τα νότια η ζέστη θα παραμείνει έντονη (θερμοκρασίες της τάξης των 37 με 38 βαθμών περίπου).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top