Καβάλα:Τα 5 κρίσιμα λεπτά μέχρι ο πιλότος να ζητήσει αναγκαστική προσγείωση

Η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη συντριβή του αεροσκάφους στην Καβάλα, όπου περιγράφει τι συνέβη λίγο πριν πάρει φωτιά το αεροσκάφος. 

Συντριβή αεροσκάφους: Αρχίζει η απομάκρυνση ή εξουδετέρωση των βλημάτων

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αφού αναφέρει τα όσα μέχρι τώρα γνωρίζουμε για την πορεία του αεροσκάφους και τον τελικό προορισμό, προχωρά στην αποκάλυψη ενός στοιχείου ιδιαίτερα σημαντικού, καθώς ο Ουκρανός κυβερνήτης δε ζήτησε από την πρώτη στιγμή που διαπίστωσε πρόβλημα, την άδεια για αναγκαστική προσγείωση.

Τι αναφέρει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας 

Στον Ελληνικό εναέριο χώρο εισήρθε στις 22:09 τοπική ώρα. Το αεροπλάνο στις 22:37 ενημέρωσε το Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών - Μακεδονίας ότι λόγω προβλήματος (operation reasons) δεν θα συνεχίσει για το τελικό του προορισμό και ότι θα γυρίσει πίσω στο αεροδρόμιο αναχώρησης.

Καβάλα: Ακούστε τα τελευταία λόγια του πιλότου πριν πέσει το αεροπλάνο

Στις 22:42 πετώντας ανατολικά της Χαλκιδικής ενημέρωσε τους Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην προσέγγιση Θεσσαλονίκης ότι έχει πρόβλημα στον κινητήρα νούμερο τέσσερα (4) αναφέροντας: may day φωτιά στον κινητήρα τέσσερα. 

Δηλαδή παρατηρούμε ότι πέρασαν 5 κρίσιμα λεπτά από την στιγμή που ο κυβερνήτης ζήτησε τελικά  να κάνει αναγκαστική προσγείωση. Χρόνος σίγουρα κρίσιμος για το πως εξελίχθηκε η κατάσταση, και προφανώς μέσα στο αεροσκάφος ίσως να επιχειρούσαν να επιλύσουν την βλάβη με ίδια μέσα, κάτι που τελικά αποδείχθηκε μοιραίο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top