Εξαρθρώθηκε η «μαφία του λουκουμά» που δρούσε σε παραλίες της Χαλκιδικής

Τι μεθόδους χρησιμοποιούσε για να εκβιάζει ιδιοκτήτες μπιτς μπαρ

παραλια

Εξαρθρώθηκε σύμφωνα με την αστυνομία η επονομαζόμενη «μαφία του λουκουμά» που δρούσε σε παραλίες της Χαλκιδικής. Επικεφαλής της οργάνωσης που εκβίαζε ιδιοκτήτες μπιτς μπαρ της περιοχής ήταν ένας 39χρονος Έλληνας.

Εξαρθρώθηκε η σπείρα που έκλεψε την προτομή Καζαντζίδη και άλλες προτομές

Εις βάρος του αλλά και άλλων 12 ατόμων ηλικίας 17 έως 52 ετών σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, εκβίασης, εμπορίας ανθρώπων, παράβασης Νομοθεσίας που αφορά στην πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παράβασης του Νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 39χρονος ο οποίος ήταν αρχηγός της οργάνωσης μαζί με μέλη που διηύθυνε εκείνος εξανάγκαζε αλλοδαπούς να εργάζονται για λογαριασμό του ως πωλητές πρόχειρων γευμάτων (λουκουμάδων), άνευ άδειας αρμόδιας αρχής, σε 19 παραλίες της Χαλκιδικής.

Προκειμένου να τα εκμεταλλεύεται χρησιμοποιούσε εκβιαστικές μεθόδους. Σε επτά περιπτώσεις εξαπέλυσε απειλές σε βάρος της ζωής των αλλοδαπών προκάλεσε μαζί με τους συνεργούς του σωματικές βλάβες και χρησιμοποίησε πυροβόλα όπλα σε βάρος άλλων πωλητών πρόχειρων γευμάτων, ιδιοκτητών παράκτιων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και υπαλλήλων ιδιωτικών εταιρειών παροχής ασφαλείας (security).

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε κόσμο μέσω e-shops

Σε μία από τις περιπτώσεις μάλιστα ο 39χρονος συνελήφθη για υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας που έλαβε χώρα σε περιοχή της Χαλκιδικής τον Ιούλιο του 2021.

Τέλος διαπιστώθηκε ότι ένας συνεργός του τον προμήθευσε με αλεξίσφαιρο γιλέκο και φυσίγγια πυροβόλου όπλου, ενώ άλλος απέκρυψε για λογαριασμό του ένα πιστόλι.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top