«Μας πήρε και μας σήκωσε» η καλοκαιρινή… κακοκαιρία  

Μεγάλα προβλήματα και καταστροφές σε Κεντρική Μακεδονία – Θεσσαλία 

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα προκάλεσε μεγάλα προβλήματα, κυρίως στη Κεντρική Μακεδονία, όπως και σε άλλες περιοχές. Από τις σφοδρές καταιγίδες κινδύνευσαν άνθρωποι, πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια, ενώ δέντρα ξηλώθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους.

Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Κεντρική Μακεδονία

Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Κεντρική Μακεδονία  

Τα τηλεφωνικά κέντρα της πυροσβεστικής πήραν φωτιά με εκατοντάδες κλήσεις σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς και Πέλλα για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απεγκλωβισμούς ατόμων.  

Καιρός: Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Έντονα καιρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν και στη Χαλκιδική. Οι δρόμοι στον Πολύγυρο, την Αρναία και την Καλλικράτεια «βούλιαξαν» από τις βροχοπτώσεις, ενώ στο χωριό Βάβδος το θερμόμετρο έδειξε 11 βαθμούς Κελσίου. 

Χαλκιδική: Σώθηκε μία γυναίκα, αγνοούνται 2 λουόμενοι από την κακοκαιρία  

«Καλό χειμώνα με υγεία!» ευχήθηκε χιουμοριστικά κάτοικος στην κάμερα του Star   

Θεσσαλονίκη: Πλημμύρισαν δρόμοι και κινδύνευσαν άνθρωποι  

Στον Θερμαϊκό, οι ισχυροί  βοριάδες  σήκωσαν...φουρτούνα . Οι δρόμοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έγιναν ποτάμια. Τα ορμητικά νερά παγίδεψαν μάλιστα πατέρα με τα δυο ανήλικα παιδιά του, μέσα στο αυτοκίνητό τους. 

Λάρισα: Κεραυνός άνοιξε τρύπα σε στέγη σπιτιού!  

Βαρύ ήταν το χτύπημα της κακοκαιρίας και στη Θεσσαλία.  Παπούς με τα τρία εγγονάκια  του έζησαν στιγμές τρόμου, όταν το σπίτι τους στο κέντρο της Λάρισας κεραυνοβολήθηκε στην κυριολεξία, με αποτέλεσμα ο κεραυνός να ανοίξει μια τεράστια τρύπα στη στέγη του!  

Κεραυνός άνοιξε τρύπα σε στέγη σπιτιού στη Λάρισα

Κεραυνός άνοιξε τρύπα σε στέγη σπιτιού στη Λάρισα

Καταιγίδα με χαλάζι και ανεμοθύελλα στο Κιλελέρ   

Σφοδρές βροχοπτώσεις, με χαλάζι , σε μέγεθος καρυδιου,  σάρωσαν το Δήμο Κιλελέρ, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες. Από την ανεμοθύελλα ξηλώθηκαν δέντρα και σημειώθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, καθώς  στύλοι της ΔΕΗ κατέληξαν στο οδόστρωμα. 

Κακοκαιρία: ανεμοθύελλα στο Κιλελέρ  

Κακοκαιρία: ανεμοθύελλα στο Κιλελέρ 

Τα «δόντια» της έδειξε η κακοκαιρία σε Θάσο και Σκιάθο   

Πολύ δύσκολη ήταν η χθεσινή νύχτα για τους κατοίκους της Θάσου, καθώς στα Λιμενάρια και τον Πόντο τα νερά «κατάπιαν» δρόμους , σπίτια , ξενοδοχεία και αυτοκίνητα. Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρέθηκε και η Σκιάθος όπου ντόπιοι και τουρίστες έψαχναν καταφύγιο για να σωθούν από τα νερά.   

Καιρός: «Πνίγηκε» η Θάσος από την κακοκαιρία

Σε επιφυλακή η πυροσβεστική λόγω έντονης κεραυνικής δραστηριότητας 

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε σταθμό του Κιλκίς, με 72 χιλιοστά νερού, δηλαδή 72 τόνους νερού ανά στρέμμα. 

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Πυροσβεστική,  για την αντιμετώπιση πυρκαγιών από την έντονη κεραυνική δραστηριότητα, όπως η φωτιά που ξέσπασε στην Αιγιαλεία. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top