Κορωνοϊός: Νέα «έκρηξη» του ιικού φορτίου στα λύματα–Αύξηση 240% σε Αττική

Πού αλλού παρατηρείται μεγάλη διασπορά

Θωμαΐδης: H κορύφωση της διασποράς θα σημειωθεί μέσα στο πρώτο 15ημερο του Ιουλίου - Βίντεο από ΣΚΑΙ

Συνεχίζεται η αυξητική τάση στο ιικό φορτίο του κορωνοϊού στα λύματα της Αττικής γεγονός που προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης, μίλησε στον ΣΚΑΪ και ανέφερε ότι είναι χαρακτηριστικό της διασποράς στην Αττική πως από την αρχή του Ιουνίου η αύξηση αγγίζει το 240% τόνισε ο κ. Θωμαΐδης.

Κορωνοϊός: «Έκρηξη» του ιικού φορτίου στα λύματα - Πού αυξήθηκε 148%

Βέβαια, ο κ. Θωμαΐδης διευκρίνισε ότι ο ρυθμός της αύξησης έχει μειωθεί, καθώς αυτή την εβδομάδα υπολογίζεται στο +40% σε αντίθεση με την προηγούμενη εβδομάδα που η αύξηση ήταν στο +100%.

Ο κ. Θωμαΐδης εκτίμησε πως αναμένουν στο πρώτο 15ημερο του Ιουλίου να γίνει η κορύφωση της διασποράς κι έπειτα θα υπάρξουν σταθεροποιητικές στάσεις για κάποιες εβδομάδες και ύστερα θα αρχίσει μια αργή μείωση που θα κρατήσει όλο τον Αύγουστο. Χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως το ιικό φορτίο θα μειωθεί σε επίπεδα πολύ χαμηλά.

Κορωνοϊός: 18.297 τα νέα κρούσματα - Ο χάρτης διασποράς

Υπογράμμισε πως μεγάλη διασπορά καταγράφεται και σε άλλα αστικά κέντρα της χώρας, στην Κρήτη και στα νησιά που έχουν τουριστική κίνηση όπως Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος, Ρόδος, Κως και Κέρκυρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top