Γκίκας Μαγιορκίνης: «Αύριο Τρίτη περιμένουμε πάνω από 20.000 κρούσματα»

Πότε αναμένεται ηξ την κορύφωση του νέου κύματος

Ανησυχία για το νέο κύμα της πανδημίας - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (27/6/22)

Μαύρη πρόβλεψη για 20.000 κρούσματα κορωνοϊού την Τρίτη 28 Ιουνίου έκανε ο Γκίκας Μαγιορκίνης. Πότε αναμένεται να δούμε την κορύφωση του νέου κύματος της πανδημίας, σύμφωνα με τον καθηγητή.

Κορωνοϊός: Στα «ύψη» τα κρούσματα και σήμερα - Ο χάρτης διασποράς

Αντιμέτωπη με το νέο κύμα της πανδημίας εν μέσω καλοκαιριού και τουριστικής περιόδου βρίσκεται η χώρα, αφού τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται καθημερινά. Μάλιστα, οι προβλέψεις των ειδικών δεν είναι ευνοϊκές, αφού σύντομα αναμένεται να δούμε πάνω από 20.000 κρούσματα.

25.000 κρούσματα κορωνοϊού έως τις 15 Ιουλίου, προβλέπει ο Σαρηγιάννης

Τουλάχιστον αυτή είναι η εκτίμηση του επίκουρου καθηγητή Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκα Μαργιορκίνη. Σύμφωνα με τον ίδιο, «αύριο Τρίτη, περιμένουμε να δούμε λίγο πάνω από 20.000 νέες μολύνσεις», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Facebook. 

Σήμερα, Δευτέρα, είχαμε 7.682 κρούσματα, αλλά πρόκειται για αριθμό της Κυριακής που πάντα είναι πιο χαμηλός.

Κορωνοϊός: Τι λέει ο Γκίκας Μαγιορκίνης για την έξαρση της πανδημίας

Στην ανάρτησή του ο κ. Μαγιορκίνης για την επιδημιολογία της θερινής έξαρσης του κορωνοϊού αναφέρει αναλυτικά:

«Η μεσοσταθμική αύξηση στον αριθμό των διαγνώσεων με COVID-19 κινήθηκε στο επίπεδο του 60% εντός της τελευταίας εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι αύριο Τρίτη λογικά περιμένουμε να δούμε λίγο παραπάνω από 20.000 διαγνώσεις.

Η αύξηση των κλινών εντός των νοσοκομείων παρέμεινε στο επίπεδο του 44%.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων παρέμεινε σχετικά σταθερός με ήπια αύξηση της τάξης του 3%. Προς το παρόν δεν έχουμε δει σημαντική πίεση στις ΜΕΘ αν και η αύξηση στις διαγνώσεις είναι παρούσα τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Η κινητική και δυναμική στις διασωληνώσεις εντός αυτής της εβδομάδας θα είναι και ο σημαντικότερος προγνωστικός δείκτης.

Το βασικό σενάριο πρόβλεψης για την θερινή έξαρση παραμένει σε κορύφωση μέχρι τις 10 Ιουλίου που θα κυμανθεί στο επίπεδο των 20.000 διαγνώσεων (7-ήμερος μέσος όρος)».

Γκίκας Μαγιορκίνης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top