25.000 κρούσματα κορωνοϊού έως τις 15 Ιουλίου, προβλέπει ο Σαρηγιάννης

Αναμένεται κορύφωση του νέου κύματος της πανδημίας μέσα στο καλοκαίρι

Στην καρδιά του καλοκαιριού περιμένουμε την κορύφωση του επόμενου κύματος πανδημίας στη χώρα μας, σύμφωνα με τον καθηγητή, Δημοσθένη Σαρηγιάννη. 

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι υπάρχουν σενάρια για 20.000 έως 25.000 ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού μέχρι τα μέσα Ιουλίου και τότε αναμένεται και η κορύφωση του τρέχοντος πανδημικού κύματος στη χώρα μας.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής χαρακτήρισε απολύτως προβλεπόμενη την πορεία της καμπύλης αύξησης της διασποράς το τελευταίο διάστημα, λόγω των παραλλαγών 4 και 5 που ξεπερνούν σε σημαντικό βαθμό την ανοσία, ενώ παράλληλα τα μέτρα έχουν χαλαρώσει και υπάρχουν τουριστικές ροές προς τη χώρα μας, εξήγησε στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ. 

Εμβόλιο - 4η δόση: Άνοιξε η πλατφόρμα για ηλικίες άνω των 30 ετών

Ακόμα είπε ότι δεν υπάρχει μαζική δειγματοληψία αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, οπότε δεν υπάρχει η γνώση του τι συμβαίνει ακριβώς επιδημιολογικά.

«Τα τεστ μπορούν να σταματήσουν νωρίτερα μία διασπορά, καθώς ο ασθενής θα ξέρει αν νοσεί ή όχι από κορωνοϊό, οπότε θα αυτοπεριοριστεί, χωρίς να μεταδώσει τον ιό και σε άλλα άτομα», ανέφερε. 

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης τόνισε ότι τα κρούσματα πιθανόν να είναι περισσότερα, καθώς δεν πραγματοποιούνται όσα δειγματοληπτικά τεστ γίνονταν τον χειμώνα. 

«Με δεδομένο τη χαλάρωση των μέτρων και τον δείκτη μεταδοτικότητας θα μπορούσαν να είναι και διπλάσια τα πραγματικά κρούσματα. Με τα τεστ που γίνονται αυτή τη στιγμή αναμένονται τα κρούσματα να φτάσουν τα 20.000 ίσως και λίγο παραπάνω μέχρι τις 15 Ιουλίου», είπε χαρακτηριστικά. 

Τέλος, ο καθηγητής συνέστησε χρήση μάσκας και πρότεινε να υπάρξει ένα επίπεδο υποχρεωτικότητας σε χώρους με μεγάλη επαφή με το κοινό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top