Κακοκαιρία Genesis: Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες και κεραυνοί

Πότε θα πλήξει την Αττική – Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (10/06)

Συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα η κακοκαιρία Genesis. Την Παρασκευή προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στη Θεσσαλία και την Αμφιλοχία. Σήμερα κινείται προς τα νότια, νοτιοανατολικά. Το απόγευμα πιθανόν να σημειωθούν βροχές και στην Αττική. Από τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι καλύτερος.

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Υπό τον κλοιό της κακοκαιρίας Genesis βρίσκεται η χώρα, η οποία πλήττει πολλές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, αλλά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.

Χθες σημειώθηκαν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές και στο Ιόνιο. 

Το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» κατέγραψε πάνω από 27.000 κεραυνούς, οι περισσότεροι στα δυτικά τμήματα της Θράκης, στη Χαλκιδική, τις Σποράδες, στα νοτιοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, τη Βόρεια Εύβοια, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και το Ιόνιο.

Επίσης σύμφωνα με τους αυτόματους σταθμούς του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ποσά βροχής καταγράφηκαν στις νότιες περιοχές της Ηπείρου, στη δυτική Στερεά, και στα δυτικά τμήματα της Θράκης. 

Ο υψηλότερος αθροιστικός υετός καταγράφηκε χθες στα Λεπιανά Άρτας (97 χιλιοστά), στην Ξάνθη (96 χιλιοστά) και στην Αμφιλοχία (92 χιλιοστά).

Κακοκαιρία Genesis: Ποιες περιοχές θα πληγούν

Τα φαινόμενα αστάθειας θα παραμείνουν σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας για τουλάχιστον 24 ώρες ακόμη.

Κατά διαστήματα θα παρατηρηθούν έντονα φαινόμενα κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές και στο δυτικό και βόρειο Αιγαίο. Σταδιακά τα φαινόμενα θα μετατοπίζονται μέσα στη θάλασσα.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται η ανατολική Θεσσαλία, η βόρεια και κεντρική Εύβοια (που είχε χτυπηθεί και νωρίτερα την Παρασκευή), η περιοχή των Σποράδων, η Χαλκιδική και το ανατολικό-βορειοανατολικό Αιγαίο.

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία Genesis

Σήμερα Σάββατο το κύμα της κακοκαιρίας μετατοπίζεται προς τα ανατολικά και σε τμήματα της Πελοποννήσου. Στην Αττική αναμένονται βροχοπτώσεις, αλλά όχι σημαντικές.

Η κακοκαιρία θα αρχίσει να περιορίζεται από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της Κυριακής, ενώ τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος ο καιρός θα είναι καλύτερος.

Κακοκαιρία Genesis: Μήνυμα από το 112 – Ζημιές σε Θεσσαλία και Αμφιλοχία

Χθες το απόγευμα εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και των νησιών του βορείου Αιγαίου, ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. 

Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν ζημιές σε περιοχές του νομού Λάρισας.

Συγκεκριμένα, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κιλελέρ, ζημιές προκάλεσε η χαλαζόπτωση, ενώ η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε ζημιές σε Πλατύκαμπο και Χάλκη. Στη Νίκαιας από την ισχυρή βροχόπτωση προκλήθηκαν πλημμύρες σε αυλές σπιτιών και δρόμους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για άντληση υδάτων.

Χειριστής εκσκαφέα ακινητοποιήθηκε σε συσσωρευμένα νερά, στα Βρασνά του δήμου Βόλβης στη Θεσσαλονίκη. Επιχείρησαν στο σημείο 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα και τον μετέφεραν σε ασφαλές σημείο.

Στην Αμφιλοχία από τη σφοδρή βροχόπτωση ανέβηκε επικίνδυνα η στάθμη του Αμβρακικού και η θάλασσα έγινε ένα με τη στεριά.

Το νερό πλημμύρισε τον δρόμο στο λιμάνι, με τα αυτοκίνητα και τους πεζούς να αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Σε 8.000 στρέμματα καλλιεργειών αποτιμάται η ζημιά στον κάμπο Σαριγκιόλ μετά την τελευταία σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε τον Δήμο Κοζάνης.  

Προβλήματα καταγράφηκαν επίσης στο κέντρο της Κάτω Αχαΐας καθώς η μεγάλη ποσότητα του νερού που έπεσε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα δεν κατέστη εφικτό να απορροφηθεί. Δέντρα και κολώνες της ΔΕΗ έπεσαν ενώ αγροτικές πλατφόρμες αναποδογύρισαν από την καταρρακτώδη βροχή στο Νέο Σιδηροχώρι Κομοτηνής, προκαλώντας προβλήματα ηλεκτροδότησης. 

Κακοκαιρία Genesis: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχθηκε πάνω από 100 κλήσεις σε όλη τη χώρα για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων, αφαιρέσεις αντικειμένων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top