Κάλυμνος: Πήγε να καταγγείλει τον βιαστή της και βρέθηκε κατηγορούμενη!

Η αδερφή του βιαστή την έσυρε από μαλλιά και της έκανε μήνυση

Άλλη μία θλιβερή υπόθεση βιασμού έρχεται στη δημοσιότητα. Μία 19χρονη φοιτήτρια στην Κάλυμνο πήγε να καταγγείλει τον βιασμό της, η αστυνομία της είπε να μην το κάνει και στο τέλος βρέθηκε και κατηγορούμενη!

Όλα ξεκίνησαν όταν το θύμα βιασμού πήγε στο ΑΤ Καλύμνου να υποβάλλει μήνυση εις βάρος του βιαστή της, ο οποίος κατάγεται από το νησί. Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, της είπαν πως καλύτερα θα ήταν να μην τον καταγγείλει γιατί θα χρειαστεί να τον καλέσουν για συστάσεις και «θα βρει εκείνη τον μπελά της». 

«Την απέτρεψαν, δεν της επέτρεψαν να καταθέσει μήνυση. Την φόβισαν για να μην προχωρήσει στην κατάθεση της μήνυσης», δηλώνει χαρακτηριστικά η δικηγόρος της 19χρονης. 

Η φοιτήτρια ταξίδεψε έως την Αθήνα προκειμένου να κάνει τη μήνυση στο ΑΤ Περιστερίου. Όταν επέστρεψε ξανά στην Κάλυμνο μαζί με τη μητέρα της, ο φερόμενος ως βιαστής της την απειλούσε.

Αμπελόκηποι: 26χρονη Καταγγέλλει Για Βιασμό Συνάδελφό Της

Η υπόθεση έγινε ακόμα πιο περίπλοκη, όταν χθες κατά την έξοδό της από το πανεπιστήμιο, η 19χρονη δέχθηκε επίθεση από την αδερφή του βιαστή της. «Χθες έξω από το πανεπιστήμιο, την ώρα που εξέρχεται η κοπέλα μετά τα μαθήματά της, η αδερφή του φερόμενου ως βιαστή τη σέρνει από τα μαλλιά σε δημόσιο δρόμο, της προκαλεί σωματική βλάβη. Μετά από δική μου παρέμβαση κατατέθηκε μήνυση στην αδερφή του φερόμενου ως βιαστή. Οι αστυνομικοί στην Κάλυμνο επί τρεις ώρες είχαν την κοπέλα να την μεταπείσουν να μην καταθέσει μήνυση σε βάρος της αδελφής του βιαστή. Λέγανε στην εντολέα μου “να ξέρετε ότι θα σας κάνει μήνυση και η φερόμενη ως δράστιδα και εμείς θα αναγκαστούμε να έρθουμε να σας συλλάβουμε”», κατήγγειλε η δικηγόρος της 19χρονης.

Τελικά η αδερφή του βιαστή κατέθεσε μήνυση εναντίον της άτυχης κοπέλας, η οποία οδηγήθηκε σήμερα με χειροπέδες στον εισαγγελές στην Κω. 

Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για την καταγγελία της 19χρονης

Μετά την έντονη κατακραυγή που προκάλεσε η υπόθεση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας να διερευνήσει αν υπάρχουν λάθη και παραλείψεις από το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου. 

Η απάντηση του ΑΤ Καλύμνου για την καταγγελία της φοιτήτριας

Η παρέμβαση του Τάκη Θεοδωρικάκου έφερε και την απάντηση του ΑΤ Καλύμνου. Η αστυνομία της περιοχής παρουσιάζει μία πολύ διαφορετική εκδοχή για το πώς έγιναν τα πράγματα. 

Στις 14 Απριλίου μια 19χρονη κοπέλα, που φοιτά στη σχολή Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο, πήγε στο ΑΤ του νησιού και κατήγγειλε τον βιασμό της από έναν συνομήλικο της. 

Ο αστυνομικός της ζήτησε να καταθέσει εγγράφως την καταγγελία της.

Η κοπέλα βγήκε έξω από το τμήμα «για να μιλήσει με τον δικηγόρο της» και δεν επέστρεψε. Την αναζήτησαν τηλεφωνικά και της ζήτησαν να καταθέσει ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας. Διατάχθηκε η προσαγωγή του 19χρονου, όπως και έγινε.

Η νεαρή μέχρι το βράδυ δεν είχε πάει να καταθέσει και με εντολή εισαγγελέα ο 19χρονος αφέθηκε ελεύθερος.

Στις 15 Απρίλιου η κοπέλα πήγε στο Τμήμα Ασφάλειας Περιστεριού και έκανε την καταγγελία εγγράφως. Ο νεαρός, ο οποίος ήταν και πρώην σύντροφος της, αναζητήθηκε στο όριο του Αυτόφωρου. Το τμήμα Ασφάλειας του Περιστεριού έδωσε παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση της κοπέλας.

Στις 4 Μάιου η 19χρονη πήγε στο ΑΤ Καλύμνου και έκανε μήνυση στην αδερφή του νεαρού για σωματικές βλάβες, εξύβριση και απειλή.

Η αδερφή του 19χρονου την μήνυσε για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση. Και οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν.

Την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει το ΑΤ Καλύμνου ενώ έχει δοθεί εντολή και για διοικητική διερεύνηση του περιστατικού.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top