Επιστολή 7 ιερέων στον Μητσοτάκη: «Η ομοφυλοφιλία είναι διαστροφή»

Αντιδρούν στην πανελλήνια καμπάνια για την ισότητα στον γάμο

Επτά ιερείς αντιδρούν στη νέα πανελλήνια καμπάνια για την ισότητα στον γάμο, η οποία τάσσεται υπέρ του γάμου ομόφυλων ζευγαριών.

Οι εκπρόσωποι της εκκλησίας έστειλαν μία επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία λένε πως «δεν υπάρχει τρίτο φύλο», πως η ομοφυλοφιλία αποτελεί «διαστροφή της φύσης» και πως «ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν μπορεί να είναι δικαίωμα του ανθρώπου»! 

Ελβετία: Θα επιτρέπεται ο γάμος για τα ομόφυλα ζευγάρια από το 2022

Η καμπάνια «Πες το ναι» στοχεύει στο να μαζέψει υπογραφές και να ευαισθητοποιήσει πολίτες, θεσμούς και εταιρείες, προκειμένου να ασκηθούν πολιτικές πιέσεις και να ψηφιστεί νόμος που να επιτρέπει και να προβλέπει τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών στη χώρα μας. 

Το τρυφερό βίντεο της καμπάνιας απεικονίζει τέσσερα ομόφυλα ζευγάρια στα σπίτια τους σε τέσσερις διαφορετικές εποχές (1952, 1974, 2004, 2022). Το τελευταίο ζευγάρι είναι δύο άντρες το 2022 που πριν βγουν από το σπίτι φοράνε τις βέρες τους και χαμογελάνε. Το μήνυμα της καμπάνιας είναι: «Ήμασταν πάντα εδώ». Το σενάριο εμπνεύστηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θανάσης Τσιμπίνης.

Καπουτζίδης: «Ως γκέι έχω βιώσει έρωτες αλλά δεν μπορώ να τα διηγηθώ»

Αξίζει να σημειωθεί πως ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών έχει ήδη θεσμοθετηθεί σε 16 από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Η επιστολή των επτά ιερέων στον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Θέλουμε νά πληροφορήσουμε τούς αδελφούς μας χριστιανούς. Νά καταθέσουμε τή μαρτυρία τής Εκκλησίας. Νά υπομνήσουμε μέ πατρική αγάπη πρός όλους τό θέλημα τού ζώντος και αληθινού Θεού.

Η ιστορία είναι αρκετά παλιά. Ισχνές μειοψηφίες καλά οργανωμένες μέ γερές προσβάσεις στά Μ.Μ.Ε., έντυπα καί ηλεκτρονικά, πιέζουν εδώ καί χρόνια κυβερνήσεις καί κόμματα γιά νομοθετική αναγνώριση τής σεξουαλικής τους παρέκκλισης.

Οι Χριστιανοί ακόμη κι εκείνοι πού διατηρούν χαλαρή σχέση με την Εκκλησία γνωρίζουμε ότι ο Θεός δημιούργησε δύο φύλα, τον άνδρα και τη γυναίκα. Τρίτο φύλο δεν υπάρχει.

Κατά τη φυσική τάξη πού εγκαθίδρυσε ο Θεός, ο άνδρας έλκεται από τη γυναίκα και η γυναίκα από τον άνδρα. Η έλξη αυτή ανοίγει τον δρόμο τού γάμου πού στη χριστιανική Εκκλησία θεωρείται ''μυστήριον μέγα'', μυστήριο αγάπης, πηγή και λίκνο τής ανθρώπινης ζωής καί οδός πού οδηγεί στη χριστιανική τελειότητα συζύγους και παιδιά.

Η Εκκλησία ευλογεί αυτή την έγγαμη σχέση και θεωρεί την οικογένεια, πού ο χριστιανικός γάμος εγκαινιάζει, μικρή ''κατ’ οίκον'' εκκλησία.

Είναι πολύ φυσικό, λοιπόν, εκτός από τον ευλογημένο χριστιανικό γάμο η Εκκλησία νά μήν αποδέχεται κανενός είδους άλλο γάμο για τα μέλη της, τούς χριστιανούς.

Ειδικότερα γιά τό φαινόμενο τής ομοφυλοφιλίας η ''θέση'' της από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα είναι κάτι περισσότερο από ξεκάθαρη: Η ομοφυλοφιλία δεν είναι θεμιτή σεξουαλική επιλογή, αλλά παρέκκλιση καί διαστροφή τής φύσεως.

Είναι κατά τον λόγο τού αποστόλου Παύλου βαρύ, θανάσιμο σαρκικό αμάρτημα το οποίο, αν ο άνθρωπος πού το διαπράττει δεν μετανοήσει, τον αποκλείει από τη βασιλεία τού Θεού.

Η Εκκλησία είναι μητέρα. Μακροθυμεί, ανέχεται και προσεύχεται για τήν επιστροφή στους κόλπους της καί στήν ευλογημένη κατά Χριστόν ζωή κάθε παιδιού της πού απομακρύνθηκε απ’ αυτήν.

Σέ καμιά περίπτωση όμως δεν αποδέχεται και δεν συμβιβάζεται με την αμαρτία. Σέ καμιά περίπτωση δεν συναινεί η εκτροπή από τούς νόμους τής φύσης πού όρισε ο Θεός νά γίνει ''ελεύθερη επιλογή'' και ''δικαίωμα'' τού ανθρώπου.

Σέ καμιά περίπτωση δεν συμφωνεί να τίθεται σέ ισότιμη λίγο-πολύ θέση ο χριστιανικός γάμος ανδρός και γυναικός και η ''ελεύθερη συμβίωση'' είτε ετεροφύλων είτε ομοφυλοφίλων· η ευλογημένη χριστιανική οικογένεια και κάθε λογής ''εναλλακτικές μορφές'' οικογένειας, εισαγόμενα υποπροϊόντα αποχριστιανισμένων κοινωνιών.

π Γεώργιος Μπόκας
π Δημ. Γεωργούλιας
π Λ. Ρασσίνης
π Γε. Ράπτης
π Τιμόθεος Γεράρδος
π Πλα. Αραβογιάνης
π Ξεν. Γεωργιάδης»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top