Σφακιανάκης: Το τάμπλετ της Τζωρτζίνας στο μνήμα κρύβει το μυστικό 

Τι είπε για τις έρευνες σε συσκευές της Πισπιρίγκου και στις συνομιλίες της

Για το αν τα κινητά της Ρούλας Πισπιρίγκου και το τάμπλετ της Τζωρτζίνας θα δώσουν τις οριστικές απαντήσεις για τον θάνατο του παιδιού μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o Πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Ειδικός  Ερευνητής  Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων και πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ. ΑΣ. Μανώλης Σφακιανάκης. 

Κατερινόπουλος: Οι αναζητήσεις της Ρούλας και οι κρίσιμες ημερομηνίες 

Για τις διαφημίσεις  που σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίσθηκαν στις διαδικτυακές συνομιλίες και αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο κ. Σφακιανάκης ανέφερε;       

«Για να εμφανίζονται διαφημίσεις από τη Google θα πρέπει να έχει προηγηθεί συνεχής επικοινωνία και κουβεντολόι για το θέμα αυτό. Άρα έγινε έντονη συζήτηση, την είδε το «διαφημιστικό» και εν συνεχεία της έστειλε τη διαφήμιση». 

Ρ. Πισπιρίγκου: Τι δείχνουν τα αποτελέσματα της ανάλυσης στις συσκευές της 

Όπως πρόσθεσε η ανακρίτρια πρέπει να ερευνήσει ακριβώς στο γιατί εμφανίσθηκαν οι συγκεκριμένες  διαφημίσεις. 

Σχετικά με την πολυπλοκότητα της έρευνας και αν μπορούν να υπάρξουν συμπεράσματα, ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τόνισε ότι η ΕΛ. ΑΣ. τα τελευταία   χρόνια έχει ένα λογισμικό για έρευνες με πολλά στοιχεία. «Στο τέλος της έρευνας σου δίνει το αποτέλεσμα, έχοντας τον «αρχηγό», τον υπαρχηγό» και ποιο ρόλο είχε ο καθένας στην υπόθεση». 

Συμπλήρωσε πάντως, με βάση την εμπειρία του, ότι χρειάζεται τουλάχιστον ένας μήνας για να υπάρξουν συγκεκριμένα στοιχεία.  
 
«Το μυστικό που είχε  θάψει η Πισπιρίγκου στο μνήμα κλειδί για την υπόθεση».     

Ιδιαίτερη  έμφαση έδωσε ο Μ. Σφακιανάκης στο τάμπλετ της Τζωρτζίνας που τάφηκε μαζί της στο μνήμα, αλλά μετά την εκταφή βρίσκεται στη διάθεση των ερευνητών της ΕΛΑΣ, έστω και διαβρωμένο.

Πάτρα: «Μίλησε» το τάμπλετ της Τζωρτζίνας - Τα πρώτα αποτελέσματα   

«Το μυστικό που είχε κρύψει η κυρία στο μνήμα θέλει χρόνο και κόπο για να αποκαλυφθεί, γιατί ήταν διαβρωμένο» τόνισε ενώ πρόσθεσε ότι την πλήρη εικόνα θα δείξουν οι επικοινωνίες  που έγιναν. «Πρέπει να δούμε τις επόμενες ημέρες ποιες ήταν οι επαφές, ποιες ήταν οι κεραίες»  

Ο κ. Σφακιανάκης εξέφρασε τη βεβαιότητά του πάντως ότι το έγκλημα θα αποκαλυφθεί ηλεκτρονικά.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top