Αλλάζει ο καιρός - Έρχονται τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Η πρόγνωση του καιρού από το Star για την Τετάρτη 16 Μαρτίου

Αλλάζει ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 16 Μαρτίου, σε ορισμένες περιοχές της χώρας φέρνοντας νεφώσεις και βροχές, κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. 

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές με διαστήματα ηλιοφάνειας. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα βόρεια όπου θα φτάσει τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου και στα κεντρικά και νότια τους 14 με 16. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι σήμερα γενικά αίθριος με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 4 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, με τους ανέμους να είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα ορεινά αναμένονται ασθενείς χιονοπτώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την 'Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, μει διαστήματα ηλιοφάνειας. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, τη νοτιοανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πιο πυκνές, θα υπάρχουν όμως και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σε Κυκλάδες και Κρήτη με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στην Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, αναμένονται αραιές νεφώσεις στα βόρεια που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις βραδινές ώρες πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν 
στα βόρεια ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές θα σημειωθούν στην Εύβοια, που θα διακόπτονται όμως από διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top