Τζουμέρκα: Ο πατέρας του βρήκε νεκρό τον 21χρονο σκιέρ

Λάτρευε το βουνό, το σκι και την ορειβασία

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τον θάνατο του 21χρονου σκιέρ (30/1)

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την τραγωδία που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο στα Τζουμέρκα, όπου ένας 21χρονος σκιέρ βρήκε τραγικό θάνατο. 

Τζουμέρκα: Νεκρός ο 21χρονος ορειβάτης που έπεσε σε χαράδρα

Πρόκειται για τον Ερμή – Θεοφάνη Θεοχαρόπουλο, άριστο γνώστη της αναρρίχησης και του ορειβατικού σκι. 

Τον νεαρό άνδρα βρήκε νεκρό ο πατέρας του, Γιάννης, ο οποίος συμμετείχε στις προσπάθειες για τον εντοπισμό του μαζί με 16 πυροσβέστες με την Ο.Ο.Ε.Δ. της 5ης ΕΜΑΚ, έξι οχήματα και ελικόπτερο του ΕΚΣΕΔ, το οποίο παρέλαβε τον Ερμή. 

τζουμερκα

Ο 21χρονος με τον πατέρα του

Ο πατέρας του 21χρονου είναι από τους πιο γνωστούς προπονητές και εκπαιδευτές ορεινών σχολών και πρωταθλητής στο ορεινό σκι. Μαζί με τον γιο του μάλιστα έκαναν πολλές εξορμήσεις στα βουνά της Ελλάδας για να κάνουν αυτό που αγαπούσαν και οι δύο πολύ.

Τζουμέρκα: Ποιος ήταν ο 21χρονος που έχασε τη ζωή του

Ο 21χρονος Ερμής – Θεοφάνης ήταν ιδιαίτερα γνωστός στην περιοχή των Τζουμέρκων και προερχόταν από αθλητική οικογένεια. 

Ήταν ιδιαίτερα έμπειρος στα σπορ του βουνού. Ο πατέρας του υπήρξε προπονητής αναρρίχησης της Εθνικής Ελλάδος και η μητέρα του είναι ορειβάτης και διοργανωτής αγώνων. 

 

 

Σε συνέντευξή του στο gazzetta.gr το 2020, ο 21χρονος είχε δηλώσει: «Αναρρίχηση κάνω από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου και όπως λέει η μητέρα μου, πρώτα σκαρφάλωσα και μετά περπάτησα! Οπότε ναι, η αναρρίχηση είναι ριζωμένη στη ζωή μου.

Με τους αγώνες ασχολούμαι από την ηλικία των επτά ετών και μέχρι τα 12 δεν σταμάτησα, όμως τότε ήρθε η περίοδος της οικογενειακής μετακόμισης από την Αθήνα στο χωριό Άγναντα, οπότε πέρασε για μένα μια νεκρή περίοδος στην αγωνιστική αναρρίχηση. Πλέον, τα τελευταία δυόμισι χρόνια έχω επιστρέψει στους αγώνες με περισσότερη όρεξη από ποτέ».

 

 

Είχε γεννηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου 2000 και λάτρευε τη μουσική και τα ντραμς του. Ήταν πάντα χαμογελαστός και φιλικός και τον διέκρινε το πάθος σε ό,τι έκανε, αλλά και η επιμονή του. 

Τζουμέρκα: Πώς έγινε το ατύχημα

Ο 21χρονος το πρωί της Κυριακής ξεκίνησε να κάνει ορειβατικό σκι, όμως λίγη ώρα αργότερα χάθηκαν τα ίχνη του. 

 

 

Ο νεαρός έπεσε σε γκρεμό από ύψος 300 μέτρων με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του που οδήγησε τελικά στον θάνατό του. Για τη διάσωσή του είχαν σπεύσει ειδικά κλιμάκια της ΕΜΑΚ, ενώ από αέρος επιχειρούσε και ένα ελικόπτερο για να τον παραλάβει και να τον διακομίσει σε νοσοκομείο, καθώς έχρηζε άμεσης ιατρικής παρακολούθησης και χειρουργείων.

Εντοπίστηκε σε δύσβατη χαράδρα και στήθηκε επιχείρηση για τη διάσωσή του, όμως δυστυχώς τα τραύματά του ήταν πολύ σοβαρά και τελικά κατέληξε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top