Τα καλά νέα της ημέρας: Ο «Σωτήρης» ταξιδεύει ξανά στον Αργοσαρωνικό

Η αρσενική φάλαινα πήρε φαρμακευτική αγωγή και κολυμπά ξανά σε βαθιά νερά

Ρεπορτάζ για το ταξίδι του Σωτήρη στην ελληνική θάλασσα / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου Star (29/1/22)

Ο Σωτήρης συνεχίζει το ταξίδι του στα νερά του Αργοσαρωνικού. Η νεαρή αρσενική φάλαινα κατευθύνθηκε νωρίτερα σήμερα προς στα ανοιχτά του Σαρωνικού από τα Σελίνια της Σαλαμίνας, μετά την φαρμακευτική αγωγή που της χορηγήθηκε

Σαλαμίνα: Ξαναβγήκε στα ρηχά η φάλαινα - Αγωνία για τον «Σωτήρη»

Με μια γλυκιά μελωδία σαν νανούρισμα τα μέλη της ομάδας «All for blue» προσπάθησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα στον Σωτήρη, την νεαρή αρσενική φάλαινα, θέλοντας έτσι να τον κρατήσουν στη ζωή.

Μετά τη τελευταία φαρμακευτική αγωγή, ο ζίφιος, το είδος αυτό του θηλαστικού από τα Σελίνια της Σαλαμίνας που βρισκόταν το πρωί, καταδύθηκε σε μεγάλο βάθος, κάτι όλοι ήθελαν. 

Άλιμος: Οδηγήθηκε στα βαθιά η φάλαινα- Εθεάθη στη Σαλαμίνα

«Δίπλα του βρίσκεται πλωτό του λιμενικού, σε επαγρύπνηση με συνεχείς περιπολίες ...  Ο Σωτήρης να συνεχίζει να κολυμπάει σε βαθιά νερά και για τον λόγο αυτό κτηνίατροι χορήγησαν στο αδύναμο θηλαστικό αντιβιοτικά, παυσίπονα και κορτιζόνη, ενώ όλοι παραμένουν σε ετοιμότητα στον Σαρωνικό για να παρέμβουν σε περίπτωση που εντοπιστεί εκ νέου σε άβαθη νερά» εξηγούν στο Star διασώστες. 

Τα θηλαστικά αυτά ζουν σε βαθιά νερά, και όταν βρεθούν σ άβαθη σημαίνει ότι δεν είναι καλά στην υγεία τους και αντιμετωπίζουν προβλήματα. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top