Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πότε θα χιονίσει στο κέντρο της Αθήνας

Πού και πότε θα «χτυπήσει» το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας

Χιόνια και τσουχτερό κρύο θα είναι τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «Ελπίδα» το βράδυ του Σαββάτου και τις πρωινές ώρες της Κυριακής.

Ειδικά στη βόρεια Ελλάδα, σε πολλά μέρη οι θερμοκρασίες θα πέσουν πολύ κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τον διευθυντή του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Την Κυριακή τα περισσότερα χιόνια θα σημειωθούν μέσα στο Αιγαίο, κυρίως στις Σποράδες και σε μία περιοχή που φτάνει έως τη βόρεια Εύβοια.

Στην Αττική, οι περισσότερες χιονοπτώσεις την Κυριακή θα σημειωθούν στα βορειοανατολικά του νομού.

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία «Ελπίς» τις επόμενες ώρες

Από Δευτέρα, που ξεκινάει το δεύτερο (και πιο έντονο) κύμα της κακοκαιρίας «Ελπίδα», αναμένουμε χιόνι ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν ακόμη και τα 10 μποφόρ.

Η ψυχρή αέρια μάζα θα μεταφερθεί στα ανατολικά τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας, δηλαδή τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και τις νότιες περιοχές της χώρας.

Το πιο «δύσκολο» κομμάτι της κακοκαιρίας, με έντονη χιονόπτωση και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα είναι από το μεσημέρι της Δευτέρας έως το απόγευμα της Τρίτης.

Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Αθηναίων 

Σε επιφυλακή βρίσκονται για τα επόμενα 24ωρα όλες οι υπηρεσίες και το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν άμεσα και με ασφάλεια οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας, εν όψει της κακοκαιρίας «Ελπίς». 

Ο Δήμος Αθηναίων έχει στη διάθεσή του τις απαραίτητες προμήθειες αλατιού προκειμένου, σε περίπτωση έντονης κακοκαιρίας, τόσο κεντρικοί δρόμοι όσο και περιφερειακοί να παραμένουν ανοιχτοί για την πρόσβαση σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, αλλά και για κάθε αναγκαία μετακίνηση. 

Η Διεύθυνση Οδοποιίας Αποχέτευσης και Κοινοχρήστων Χώρων έχει ήδη στη διάθεσή της - προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινομενα ακραίου παγετού και χιονόπτωσης - πέντε βαρέα οχήματα και επτά οχήματα τύπου 4x4 εφοδιασμένα με αλατιέρες, δέκα φορτωτές τύπου JcB και έξι τύπου bobcat. Επίσης, από το πρωί του Σαββάτου βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου που χειρίζονται ανυψωτικά μηχανήματα και φορτηγά για να επέμβουν σε οποιοδήποτε σημείο, εφόσον χρειαστεί.  Σε κάθε περίπτωση συνιστάται οι πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top