Τζανάκης: «Το σενάριο μιας νέας πιο επικίνδυνης μετάλλαξης είναι υπαρκτό»

«Δεν έχουμε τελειώσει με την Όμικρον - Κρύβει άσσο στο μανίκι»

Η μείωση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στα καθημερινά κρούσματα κορωνοϊού έχει δημιουργήσει ελπίδες για την αποκλιμάκωση του κύματος της Όμικρον

Μαγιορκίνης: Το κύμα της Όμικρον έχει μπει σε μια τροχιά συρρίκνωσης

Ωστόσο, ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Μονάδας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης δήλωσε σήμερα πως «δεν έχουμε τελειώσει με την Όμικρον». 

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την υποπαραλλαγή Όμικρον

«Μην πανηγυρίζουμε, ο ιός κρύβει άσσο στο μανίκι κι είμαι σίγουρος ότι θα τον βγάλει το επόμενο διάστημα» τόνισε. 

Ο κύριος Τζανάκης εξήγησε πως ο ιός βρίσκεται σε έξαρση σε όλη την Ευρώπη, κάτι που σημαίνει πως το σενάριο μίας νέας πιο επικίνδυνης μετάλλαξης είναι υπαρκτό. 

Υποπαραλλαγή Όμικρον: Εντοπίστηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα στην Ελλάδα

«Οι μεταλλάξεις αποτελούν φυσική πορεία του ιού που πιέζεται να εξελιχθεί. Όσο ο ιός είναι στην κοινότητα, ψάχνει τρόπους να τρυπώσει σε όλα μας τα κύτταρα. Όσο περισσότερο προσβάλλει οργανισμούς, που έχουν μακρό χρόνο ιοφορίας, τόσο περισσότερο αυτή η γενετική παρτίδα, ρουλέτα, εξελίσσεται και δίνει αφορμή στον ιό να δοκιμάσει τα κλειδιά του, να φτιάξει ένα κλειδί που θα μπορεί να ανοίξει όλες τις πόρτες, δηλαδή τα κύτταρά μας. Πιέζεται να φτιάξει μεταλλάξεις, όσο υπάρχει στην κοινότητα. Αντιθέτως, τα εμβόλια καταπολεμούν αυτήν την τάση του ιού, μη δίνοντάς του τη δυνατότητα, να προσβάλλει πολύ κόσμο» εξήγησε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top