Κορωνοϊός: Άρχισε η επίδοση φύλλων πορείας σε ιδιώτες γιατρούς

Για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για την επίταξη ιδιωτών γιατρών

Ξεκίνησε χθες Τετάρτη, όπως προβλεπόταν και από το σχετικό ΦΕΚ, η επίδοση των φύλλων πορείας στους ιδιώτες γιατρούς της Βόρειας Ελλάδας, με ειδικότητα, πνευμονολογία, παθολογία και γενική ιατρική, που επιτάσσονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Πότε μπορεί κάποιος να ξανακολλήσει με την Όμικρον

Ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η παράδοση των φύλλων πορείας εξελίσσεται κανονικά και από την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου οι γιατροί παρουσιάζονται για να εργαστούν στα νοσοκομεία.

Κορωνοϊός: Πώς να «απολυμάνετε» και να χρησιμοποιήσετε ξανά τις μάσκες ΚΝ95

Για τη συγκεκριμένη υγειονομική περιφέρεια στην οποία υπάγονται 16 νοσοκομεία της Κεντροδυτικής Μακεδονίας, ο αριθμός των γιατρών που καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία είναι περισσότεροι από 90.

Κορωνοϊός: Πόσες μέρες άδεια δικαιούνται οι γονείς παιδιών που νοσούν

 Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Βατερλώ η νέα επιστράτευση

Με ανακοίνωσή του το πρωί της Πέμπτης, έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ., ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι «δυστυχώς τις αστοχίες  της προηγούμενης επιστράτευσης  διαδέχτηκε το Βατερλό της σημερινής», και παραθέτει μια σειρά από περιπτώσεις επιστράτευσης γιατρών που κατά τον Σύλλογο παρέχουν κρίσιμες υπηρεσίες σε ιδιωτικές κλινικές, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Παράλληλα αναφέρεται σε επιστράτευση γιατρών με ηλικία ακόμη και άνω των 70 ετών, καθώς και σε γιατρούς που καλούνται να παρέχουν υπηρεσίες εκτός Θεσσαλονίκης, χωρίς μέριμνα μετακίνησης ή διαμονής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top