Β. Ελλάδα: Σε ΜΕΘ τρείς λεχώνες - 11 παιδιά νοσηλεύονται σε κλίνες Covid

Επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών ιατρών από την Tέταρτη σε Μακεδονία και Θράκη

Ασφυκτική είναι η πίεση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας που ήταν ήδη γεμάτα με περιστατικά της μετάλλαξης «Δέλτα». Η επέλαση της «Όμικρον» δοκιμάζει σκληρά τις αντοχές τους. 

Κορωνοϊός: Τα κρούσματα των μεταλλάξεων Δέλτα και Όμικρον- Πού εντοπίζονται

Το τελευταίο διάστημα οι εισαγωγές στα νοσοκομεία παρέμεναν σταθερές στις 40 με 45 καθημερινά ωστόσο σήμερα στο Ιπποκράτειο η εφημερία έκλεισε με 55 εισαγωγές. Είχαμε και 30 ύποπτα από τα οποία τα τέσσερα τελικά είναι covid ανεβάζοντας τις εισαγωγές στις 59.

Πρόκειται για αύξηση που φτάνει το 25%. Δύσκολη προμηνύεται η νύχτα και για την εφημερία στο Παπανικολάου. Στο Ιπποκράτειο, νοσηλεύονται οκτώ παιδιά και τρία ακόμα στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. 

Συνολικά δηλαδή νοσηλεύονται έντεκα παιδιά στη βόρεια Ελλάδα. Στην εντατική νοσηλεύονται ξανά τρείς λεχώνες. Πρόκειται για την 33χρονη που στην αρχή της εβδομάδας έχασε το μωρό της. 

Για την 26χρονη από τη Δράμα που νοσηλεύεται εδώ και 20 ημέρες. Η κοπέλα μπήκε για τρίτη φορά στη διασωλήνωση και για την 38χρονη από την Κατερίνη που διασωληνώθηκε για δεύτερη φορά.

Στα ευχάριστα τώρα, η 16χρονη που διασωληνώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα έχει σταθεροποιηθεί ενώ και μια 19χρονη προχθές αποσωληνώθηκε και πήγε σε απλό θάλαμο.

Σισμανόγλειο: Μόνο για περιστατικά covid-19 

Το Σισμανόγλειο από σήμερα θα νοσηλεύει μόνο covid περιστατικά και θα βοηθά και το ΝΙΜΙΤΣ. Παράλληλα, ανακοινώθηκε η επίταξη ιδιωτών γιατρών η οποία θα ξεκινήσει στις 12 Ιανουαρίου από τις 8:00 το πρωί και για χρονικό διάστημα ενός μήνα. 

Πρόκειται για γιατρούς κρίσιμων ειδικοτήτων όπως είναι οι Πνευμονολόγοι, Παθολόγοι, Αναισθησιολόγοι και Γενικής Ιατρικής,  με έδρα την Δυτική, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. 

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Το 70% των εισαγωγών στα νοσοκομεία είναι από την Όμικρον

Θα βγει ΦΕΚ και για την Αττική που θα περιλαμβάνει και παιδιάτρους. Οι γιατροί θα εργάζονται στο ΕΣΥ και θα διατηρούν και το ιατρείο τους με ρύθμιση του ωραρίου τους για παράδειγμα τρείς μέρες στο ΕΣΥ και δύο μέρες ιατρείο ή το πρωί στο ΕΣΥ και το απόγευμα στο ιατρείο.

Δείτε εδώ ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top