Απογραφή 2021: Τι πρέπει να κάνετε αν δε λάβατε τον φάκελο με τον κωδικό

Πότε πρέπει να τηλεφωνήσετε στην ΕΛΣΤΑΤ

Διευκρινίσεις από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Θάνο Θανόπουλο για την απογραφή 2021 - Βίντεο Σκάι

Παράταση έως τις 13 Δεκεμβρίου έδωσε η ΕΛΣΤΑΤ για τη διαδικασία της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών 2021 από την ΕΛΣΤΑΤ, καθώς παρατηρούνται αρκετές καθυστερήσεις στην παράδοση των σχετικών φακέλων αλλά και διαδικαστικά προβλήματα.

Η συμμετοχή στην απογραφή είναι υποχρεωτική και τα στοιχεία που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά, δεν διαβιβάζονται ή κοινοποιούνται σε οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της απογραφής δεν συλλέγονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Απογραφή 2021: Αναλυτικά τα 16 βήματα για χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής

Η απογραφή διενεργείται ως εξής:

  1. Ένας απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ αφήνει στην κατοικία έναν κλειστό ανώνυμο φάκελο που περιέχει τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας.
  2. Ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού, έχοντας τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» και τον κωδικό του στο taxisnet μπορεί μέσω της ψηφιακής πύλης του δημοσίου τομέα www.gov.gr να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού.
  3. Όσοι πολίτες δεν μπορέσουν, για οποιονδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά έως και τις 26 Νοεμβρίου, θα απογραφούν από τον απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Απογραφή 2021: Τι πρέπει να κάνετε αν δε λάβετε φάκελο

Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Θάνος Θανόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» ζήτησε από τους πολίτες που δεν έχουν λάβει ακόμα τον φάκελο με τον προσωπικό κωδικό να δείξουν υπομονή, διαβεβαιώνοντάς του ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η διανομής των φακέλων και θα δοθεί η παράταση που απαιτείται για να ολοκληρώσουν οι πολίτες τη διαδικασία της αυτοαπογραφής.

Απογραφή 2021: Τι να κάνουν όσοι δεν έχουν λάβει τον φάκελο

Σε περίπτωση που έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας δεν έχει λάβει κάποιος πολίτης των κωδικό του, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσει με την ΕΛΣΤΑΤ και να λάβει επί τόπου τον κλειδάριθμο.

απογραφή 2021 φάκελος

Απογραφή 2021: Πότε πρέπει να ζητήσετε τον κλειδάριθμο τηλεφωνικά

Ο κ. Θανόπουλος επεσήμανε ακόμα ότι εάν κάποιος είναι ο μοναδικός στη γειτονιά του που δεν έχει λάβει κωδικό θα πρέπει να επικοινωνήσει με την ΕΛΣΤΑΤ γιατί ενδέχεται να έχει παραπέσει κάπου.

Εάν όμως μια ολόκληρη γειτονιά δεν έχει λάβει φακέλους αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο τοπογραφικό τμήμα δεν έχει ακόμα στελεχωθεί.

Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ διαβεβαίωσε ότι οι κωδικοί θα φτάσουν στις περισσότερες αστικές, ημιαστικές περιοχές και στα χωριά.

Απογραφή 2021: Γιατί γίνονται ερωτήσεις για την τουαλέτα;

Aναφερόμενος στην ερώτηση που υπάρχει στην απογραφή και αφορά την τουαλέτα της κατοικίας μας και έχει προκαλέσει αίσθηση, ο κ. Θανόπουλος εξήγησε ότι στοχεύουν στην καταγραφή των βασικών συνθηκών διαβίωσης.

Για τους μετανάστες, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ τόνισε ότι απογράφονται όλοι, θεωρούνται όμως μόνιμοι κάτοικοι όσοι βρίσκονται στην Ελλάδα πάνω από 12 μήνες όπως και στις άλλες χώρες.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ τόνισε ότι σύμφωνα με τις στατιστικές εκτιμήσεις ο πληθυσμός της χώρας μας αναμένεται μειωμένος κατά 150.000 με 20.000 άτομα. Τα τελικά αποτελέσματα της απογραφής μετά τους ελέγχους και τις διασταυρώσεις, αναμένονται στους δύο με τρεις πρώτους μήνες του 2022.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top