ΜΜΜ: Με τεστ στις υπεραστικές συγκοινωνίες, χωρίς τεστ στις αστικές

Πότε είναι υποχρεωτικό το rapid test για τους ανεμβολίαστους

Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες εξειδίκευσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

Η καθημερινότητα των ανεμβολίαστων πολιτών γίνεται πιο δύσκολη από την ερχόμενη Δευτέρα 22/11, αφού οι χώροι στους οποίους θα μπορούν να εισέρχονται χωρίς τεστ είναι μόνο τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία. Επίσης, θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα αστικά μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς την επίδειξη διαγνωστικού ελέγχου. 

Lockdown στους ανεμβολίαστους: Αποκλείονται από όλους τους κλειστούς χώρους

Ωστόσο, οι κλειστοί χώροι εστίασης, γυμναστήρια, γήπεδα, θέατρα και σινεμά δε θα είναι προσβάσιμα πλέον για μη εμβολιασμένους πολίτες, ούτε με την επίδειξη αρνητικού rapid test. 

Νέα μέτρα: Τι ισχύει για τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής

Σε κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, λιανεμπόριο, χώρους εργασίας, χώρους εκπαίδευσης, εκκλησίες, ανοιχτούς χώρους εστίασης και υπεραστικές μετακινήσεις η πρόσβαση επιτρέπεται σε όλους με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικό rapid test. 

Ανεμβολίστοι: Τι ισχύει για τις υπεραστικές μετακινήσεις 

H κυβέρνηση προχώρησε σε εφαρμογή κυλιόμενου ωραρίου στους χώρους εργασίας και σε αλλαγή του ωραρίου των καταστημάτων, ώστε να αποσυμφορηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς οι αστικές συγκοινωνίες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς μπορούν να χρησιμοποιούνται από όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι. 

Ωστόσο, για να μετακινηθεί κάποιος με ΚΤΕΛ ή τρένο εκτός νομού θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος, να έχει νοσήσει ή να έχει υποβληθεί σε rapid test 48 ωρών, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να περιοριστεί ο κίνδυνος διασποράς από νομό σε νομό. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top