Αστυνομία: Αυτές είναι οι αλλαγές στην ηγεσία της Άμεσης Δράσης

Νέα πρόσωπα μετά το αιματηρό περιστατικό στο Πέραμα

Το σχέδιο για τις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Άμεσης Δράσης, μετά το περιστατικό με την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα που ανακοίνωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ολοκληρώθηκαν σήμερα με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, οι αλλαγές στην ηγεσία της Άμεσης Δράσης, που είχε ζητήσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος να πραγματοποιηθούν εντός της εβδομάδας μετά το αιματηρό περιστατικό στο Πέραμα.

Ξηλώνεται η ηγεσία της Άμεσης Δράσης - Κάμερες σε όλους τους αστυνομικούς

Νέος διευθυντής στην Άμεση Δράση τοποθετείται ο μέχρι σήμερα διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, αστυνομικός διευθυντής Σπυρίδων Δόσχορης.

Διοικητής στην Ομάδα ΔΙΑΣ αναλαμβάνει ο αστυνομικός διευθυντής Διονύσιος Κωστής, ο οποίος μετακινείται στο επιτελείο της Άμεσης Δράσης από το επιτελείο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, όπου υπηρετούσε.

Ο μέχρι σήμερα διευθυντής της Άμεσης Δράσης, ταξίαρχος Κωνσταντίνος Κουτσιβίτης, μετακινείται στην Αστυνομική Ακαδημία.

Πέραμα: Αυτό είναι το πόρισμα της ΕΛΑΣ – Τι αναφέρει για το περιστατικό

Σημειώνεται ότι ο κ. Θεοδωρικάκος, κατά τις ανακοινώσεις που έκανε τη Δευτέρα για μεταρρυθμίσεις που αποφασίστηκαν μετά το περιστατικό στο Πέραμα και την έρευνα που διεξήχθη από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, δεν έκρυψε την δυσφορία του για όσα διαδραματίστηκαν, τονίζοντας:

«Η κοινή γνώμη ασφαλώς είναι προβληματισμένη με όσα διαδραματίστηκαν, με εντολές που δόθηκαν για λήξη της καταδίωξης, με αλλεπάλληλες διαρροές εσωτερικών επικοινωνιών της Άμεσης Δράσης, με την έλλειψη συντονισμού».

Για τον λόγο αυτό ζήτησε μεταξύ άλλων την αλλαγή ηγεσίας στην Άμεση Δράση και αλλαγή των κανονισμών λειτουργίας της, που ανέλαβε να πραγματοποιήσει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top