Ψαράς στο Star: «Οι Τούρκοι έβγαλαν μέχρι και όπλο. Δεν έχουμε υπομονή»

Σοκαριστικές μαρτυρίες: «Σαρώνουν» το Αιγαίο Τούρκοι ψαράδες - πειρατές

Τούρκοι αλιείς ψαρεύουν καθημερινά στα νερά του Ανατολικού Αιγαίου, δοκιμάζοντας τα νεύρα και τις αντοχές των Ελλήνων συναδέλφων τους. Οι τελευταίοι, μιλώντας στο Star, αποκαλύπτουν πως φοβούνται θερμό επεισόδιο.

Το βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα τραβήχτηκε ένα μίλι από τη στεριά της Λέρου. Καθημερινά πια «πειρατές» μπλέκονται στα… δίχτυα των Ελλήνων.

Όπως εξήγησαν ψαράδες στο Star, οι Τούρκοι «σαρώνουν» προκλητικά το Ανατολικό Αιγαίο. Από την Αλεξανδρούπολη ως την Κάλυμνο, την Κω και τη Ρόδο. 

Αποκάλυψη: Ψάχνονται για θερμό επεισόδιο οι Τούρκοι ψαράδες

Έλληνας ψαράς στο Star: «Οι Τούρκοι έβγαλαν μέχρι και όπλο. Όλα κρέμονται από μια κλωστή» 

Ο ψαράς Μανώλης Κούλλιας μιλώντας στο Star είπε πως οι Τούρκοι δεν έχουν δείξει και τον καλύτερο χαρακτήρα, αφού δε δίστασαν να βγάλουν μέχρι και όπλο σε ελληνικά ύδατα.

Μας βγάλανε και όπλο να μας διώξουν από τα ελληνικά ύδατα! Πέρσι ήταν περίπου ένα μίλι από τα Ίμια προς Ψέριμο με Κάλυμνο.

Ψαρεύοντας στα ελληνικά χωρικά ύδατα, οι Τούρκοι παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, παραβιάζουν την αιγιαλίτιδα ζώνη της Ελλάδος, όπου μόνο εμείς έχουμε αποκλειστικά δικαιώματα εκμετάλλευσης. 

Πρόταση Μητσοτάκη στην Τουρκία: «Να καθορίζουμε ζώνες για το ψάρεμα» 

Το πρωί, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε πρόταση στην Τουρκία να οριοθετήσουμε ζώνες, όπου θα απαγορεύεται η αλιεία. 

«Αντί η Τουρκία να μπαίνει στην υφαλοκρηπίδα μας και να έχουμε αυτές τις μάχες με τους ψαράδες, θα είναι καλύτερο να κάτσουμε κάτω και να καθορίσουμε ζώνες που θα απαγορεύεται το ψάρεμα», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top