Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Κάρπαθο

Αναστάτωση των κατοίκων - Τι λένε οι σεισμολόγοι

Στον χορό των Ρίχτερ το Αιγαίο. Νέα σεισμική δόνηση 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Καρπάθου - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο ανοιχτά της Καρπάθου, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους. 

Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στα 127 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρπάθου και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 58,3 χιλιόμετρα. 

Η αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου σχετικά με τον σεισμό στην Κάρπαθο

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο σεισμός έγινε αισθητός και σε περιοχές της Κρήτης αλλά και τη Ρόδο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες. 

Σεισμός στην Κάρπαθο: Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

Ωστόσο, οι ειδικοί φαίνονται ιδιαίτερα καθησυχαστικοί σχετικά με τη συγκεκριμένη σεισμική δόνηση. Ο Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε: «Ήταν ένας πολύ μεγάλος σεισμός, έντονα αισθητός στην Ρόδο και την Κρήτη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα. Σημειώθηκε νότια του ελληνικού τόξου, στην αφρικανική πλάκα. Δε νομίζω πως υπάρχει λόγος ανησυχίας, είναι ένας σεισμός με αρκετά μεγάλο βάθος». 

Σεισμός Κρήτη: Φοβούνται ισχυρό μετασεισμό

Την ίδια άποψη έχει και ο σισμολόγος Άκης Τσελέντης, ο οποίος τόνισε πως ο σεισμός δεν έχει σχέση με το ρήγμα της Κρήτης: «Δε μας ανησυχεί καθόλου αυτή η σεισμική δόνηση. Έγινε στη θάλασσα 204 χιλιόμετρα νότιο ανατολικά της Σητείας, απλώς έγινε αισθητός σε κάποια σημεία της Κρήτης»

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top